Ιωάννης Κατάκης: «Προχωράμε Όλοι Μαζί για το Εφικτό»

Ο Ιωάννης Κατάκης, χρηματιστηριακός αναλυτής, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας με θέληση και γνώση» της Μαρίας Πρωτοπαππά, γράφει στο Loutraki365.gr γι' αυτά που πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν, για την αναγκαιότητα και την υποχρέωση οι νέοι άνθρωποι, όλοι μαζί, να αναλάβουν δράση και να πάρουν το μέλλον του Δήμου στα χέρια τους. Γιατί όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: "Πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί, πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες αλλά και συμπεριφορές. Ο διπλανός μας δεν είναι ανταγωνιστής μας αλλά συνοδοιπόρος μας…"

 

 

"Προχωράμε Όλοι Μαζί για το Εφικτό

 

 

Ήρθε η ώρα η γενιά μας να χτίσει το μέλλον της. 

 

Δοκιμαστήκαμε όλοι σε αυτές τις συγκυρίες.  

 

Η γενιά των γονιών μας και των παππούδων μας, μας δίνει την σειρά της, για να αποφασίσουμε οι ίδιοι πια, πως θα χτίσουμε ένα δίκαιο και παραγωγικό αύριο.

 

Πάντα ένιωθα την ανάγκη να είμαι ενεργός πολίτης. 

 

Οι νέοι ξεχάσαμε να ονειρευόμαστε. 

 

Οι παλιοί κουράστηκαν να ελπίζουν.

 

Όλα πρέπει να αλλάξουν, όπως άλλαξε και η καθημερινότητά μας εξάλλου, αφού πλέον πρέπει να κάνουμε 100 διαφορετικά πράγματα μαζί για να κατορθώσουμε να ανταπεξέλθουμε ...

 

Ζούμε σε ένα τόπο πανέμορφο, ένα τόπο, που με τα καλά και τα κακά του, μπορεί να γίνει προορισμός για όλους. Υποχρέωση μας να τον αναδείξουμε.

 

Ο τουρισμός μας και η σωστή οργάνωσή του, πρέπει να είναι στο επίκεντρο και μπορεί να μας οδηγήσει πολύ σύντομα σε οικονομική ανάπτυξη.

 

Επιπλέον, πρέπει να δοθεί έμφαση στην τοπική ανάπτυξη. Καλλιέργειες τοπικών προϊόντων για εξαγωγή στο εξωτερικό και διανομή τους στο εσωτερικό της χώρας, όπου ο Δήμος πρέπει να είναι δίπλα στον καλλιεργητή αγρότη - επιχειρηματία, συνεργάτης και αρωγός...

 

Με την ανάδειξη των δυνατοτήτων που διαθέτουμε, θα μπορέσουν να ανοίξουν θέσεις εργασίας για άμεση απορρόφηση, ώστε να μην έχουμε ανάγκη πλέον από κανέναν να μας «διορίσει» ή να μας «βολέψει».

 

Αυτές οι νοοτροπίες είναι λάθος και οι λύσεις που προσφέρουν είναι πρόσκαιρες και παροδικές. 

 

Πρέπει οι νέοι να νιώσουμε ξανά ασφάλεια, για να μπορέσουμε ενδεχομένως να αφιερώσουμε χρόνο και να γίνουμε επιτέλους μια ομάδα, μια παρέα που θα τα αλλάξει όλα...

 

Όταν πιστέψεις ότι τα ξέρεις όλα, τότε σταματας να μαθαίνεις και όταν σταματάς να μαθαίνεις έχεις πάρει τον δρόμο που οδηγεί σε τοίχο. Δίπλα στον δημότη λοιπόν και στην καθημερινότητα του για να γνωρίζεις και να λύνεις προβλήματα.

 

Οι πρόγονοί μας πίστευαν στο “ενδέχεται άλλως έχειν”, δηλαδή έλεγαν ουσιαστικά την δική τους γνώμη αλλά κρατούσαν πάντα μια επιφύλαξη ότι μπορεί και να μην είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα και ήταν πάντοτε διατεθειμένοι να αλλάξουν άποψη.

 

Πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί, πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες αλλά και συμπεριφορές. Ο διπλανός μας δεν είναι ανταγωνιστής μας αλλά συνοδοιπόρος μας…

 

Εμείς επιβάλλεται να επιλέξουμε να κάνουμε πράγματα εφικτά και όχι ένα ανύπαρκτο τέλειο...

 

 

Πάμε "ΜΑΖΙ" για το Εφικτό!"

 

 

Ιωάννης Κατάκης

Χρηματιστηριακός Αναλυτής

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος 

Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων