«Καλό Καλοκαίρι 2019» εύχεται η Google με το doodle

Αρχής γενομένης από σήμερα, (21/6) οι μέρες θα αρχίσουν σταδιακά να μικραίνουν, ώσπου κατά την φθινοπωρινή ισημερία θα φτάσουν σχεδόν να εξισωθούν με τις νύχτες, ενώ στο χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου η μέρα είναι πλεόν μικρότερη.

 

Όπως κάθε χρόνο, το θερινό ηλιοστάσιο εγκαινιάζει αστρονομικά την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα.

 

Την ίδια στιγμή, στο νότιο ημισφαίριο θα σημειωθεί το χειμερινό ηλιοστάσιο το οποίο θα σημάνει την έναρξή του χειμώνα.

 

Στο βόρειο ημισφαίριο, ο Ήλιος βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του στον ουρανό και η μέρα έχει την μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, καθώς ο βόρειος πόλος της Γης είναι στραμμένος προς τον Ήλιο.

 

Το αντίθετο συμβαίνει στο χειμερινό ηλιοστάσιο, όπου ο Βόρειος Πόλος βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο από τον Ήλιο.

 

Τι είναι τα doodles

 

Τα doodles δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

 

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

 

Το πρώτο doodle δημιουργήθηκε πίσω στο μακρινό 1998, όταν οι δύο ιδρυτές της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα, τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας. Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

 

in.gr