Καμμένος: Η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εγκωμίασε την "έντιμη σχέση και δημόσια συμφωνία" των δύο κυβερνητικών εταίρων, λίγο πριν το αναμενόμενο ραντεβού του με τον Τσίπρα, προς διάψευση όσων βλέπουν ξανά ρήγμα στην κυβερνητική συνοχή

 

Τις Κασσάνδρες που βλέπουν ξανά ρήγμα στην κυβερνητική συνοχή θέλησε να διαψεύσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ενόψει και του αυριανού του ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

 

 

Σε συνομιλία με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη, ο κ.Καμμένος δήλωσε ότι: "Η συγκυβέρνηση αυτή τη στιγμή προχωρά με έντιμη δημόσια συμφωνία που έχουμε κάνει και θα φτάσει μέχρι το τέλος".

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε: "Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια έντιμη σχέση, μια σχέση πολιτική που βασίζεται σε αρχές και στη δημοκρατική διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα για τις κυβερνήσεις συνεργασίας, ο καθένας να μπορεί να έχει πολιτική αυτονομία, να μην απορροφάται ο ένας χώρος από τον άλλον, αλλά να προχωρούμε σε αυτά που μαζί συμφωνήσαμε, για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από την τεράστια οικονομική κρίση".

 

 

Σημείωσε πάντως πως: "Ύπάρχουν θέματα που έχουμε δημόσια ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να αλλάξουμε τις θέσεις ούτε του ενός ούτε του άλλου κόμματος". Επανέλαβε δε ως προς το Σκοπιανό: "Για το όνομα της Μακεδονίας η θέση των ΑΝΕΛ είναι ξεκάθαρη. Δεν δεχόμαστε καμία λύση, που να εμπεριέχει το όνομα Μακεδονία. Ούτε Βόρεια, ούτε Νότια, ούτε Ανατολική, ούτε Δυτική Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Από εκεί και πέρα είναι σειρά της FYROM, να κάνουν τις συνταγματικές αλλαγές".

 

 

Το αυριανό ραντεβού Τσίπρα- Καμμένου στο Μαξίμου έχει άλλωστε ακριβώς ως στόχο να μπει τέλος στα σενάρια περί κυβερνητικού ρήγματος με αφορμή το Μακεδονικό, την υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, αλλά και την υπόθεση Σαββίδη. Σενάρια τα οποία υιοθετεί η ΝΔ η οποία εδώ και καιρό έχει στοχεύσει τον κυβερνητικό εταίρο θεωρώντας τον ως τον "αδύναμο κρίκο" της συγκυβέρνησης, στο πλαισιο της γαλάζιας επιχείρισης να αμφισβητηθεί η κυβερνητική συνοχή.

 

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «άριστες» τις σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, ενώ διαβεβαίωσε πως μεταξύ των δυο ανδρών υπάρχει διαρκής επικοινωνία» και ότι ο ίδιος «δεν ανησυχεί καθόλου» για την συνοχή του κυβερνητικού σχήματος.

 

 

«Μιλούν διαρκώς, σχεδιάζουν μαζί τις επόμενες ενέργειες», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, ο οποίος, μάλιστα, για του λόγου το ασφαλές, ανήγγειλε ότι αύριο έχει κανονιστεί συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου. Μάλιστα, ερωτηθείς ποιο είναι το αντικείμενο της συνάντησης, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι  οι δύο άνδρες θα εξετάσουν «πιθανές ενέργειες» σε σχέση με τους κρατούμενους στρατιωτικούς στην Τουρκία –με δεδομένο, εξάλλου, ότι στις 22 του μηνός στη Σύνοδο Κορυφής, ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης θα θέσουν εκ νέου επί τάπητος ενώπιον των άλλων ευρωπαίων ηγετών το πρόβλημα της  διαρκούς αναβάθμισης της τουρκικής προκλητικότητας.

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ