Κάρτα Υγείας: Πενταετής φυλάκιση με αναστολή στα πέντε μέλη της ΕΠΟ

Με ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων με αναστολή και διετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, καταδικάστηκαν πριν λίγο, για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, τρεις πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ (Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος, Γιώργος Γκιρτζίκης), καθώς και δύο πρώην μέλη της Ομοσπονδίας (Γιώργος Σιντόρης και Γιάννης Οικονομίδης).

 

 

Οι πέντε παράγοντες είχαν κριθεί νωρίτερα ένοχοι για την υπόθεση του σκανδάλου με την Κάρτα Υγείας των ποδοσφαιριστών. Υπόθεση που αφορούσε πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που υπεγράφη το 2005 αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ και τελικά καταγγέλθηκε το 2013. Παρά το γεγονός ότι το πρότζεκτ δεν υλοποιήθηκε ποτέ, η ΕΠΟ όλο αυτό το διάστημα κατέβαλε κανονικά το αντίτιμο στις συμβαλλόμενες εταιρίες που είχαν αναλάβει το έργο, ζημιώνοντας τα τα ταμεία της κατά 13 εκατ.ευρώ!

 

 

Στο εδώλιο κάθισαν συνολικά 22 πρώην μέλη της ΕΠΟ και ο Εισαγγελέας Χαράλαμπος Τζώνης είχε προτείνει την ενοχή (εκτός των πέντε) και άλλων τεσσάρων (Ευάγγελος Τοπολιάτης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Θόδωρος Καραμελίδη, Νίκος Προύντζος) πρώην μελών της Ομοσπονδίας οι οποίοι τελικά αθωώθηκαν. Αθώοι κρίθηκαν και οι Γιώργος Σαρρής, Αριστείδης Σταθόπουλος, Νίκος Φύριος, Γιάννης Σιγάλας, Νίκος Ανασόπουλος, Θεόδωρος Φωτίου, Γιάννης Δεσύλας, Γιάννης Καλύβας, Ευάγγελος Μαζαράκης, Χρήστος Σάββας, Βασίλης Μάντζιος, Σπύρος Καλογιάννης, Σωκράτης Παπαδόπουλος.

 

 

Αθώοι επίσης κρίθηκαν και οι οκτώ κατηγορούμενοι από τις δύο εταιρείες (Κύρκας, Θεοδοσίου, Αβραμίδης, Βουρδάκης. Χατζηιωνάς, Λυγεράκης, Ισμαήλος, Σταυρόπουλος) με τις οποίες είχε συνάψει την συμφωνία η ΕΠΟ.

 

 

Και οι πέντε καταδικασθέντες άσκησαν έφεση (σε όλους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και των μη ταπεινών αιτιών)… 

 

documentonews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ