Κάρτα Υγείας Ποδοσφαιριστή: Πέντε ένοχοι για το σκάνδαλο στην ΕΠΟ

Την ενοχή τριών πρώην προέδρων της ΕΠΟ (Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος, Γιώργος Γκιρτζίκης), καθώς και δύο πρώην μελών της Ομοσπονδίας (Γιώργος Σιντόρης και Γιάννης Οικονομίδης) αποφάσισε πριν λίγο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση του σκανδάλου με την Κάρτα Υγείας των ποδοσφαιριστών. 

 

 

Υπόθεση που αφορά πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που υπεγράφη το 2005 αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ και τελικά καταγγέλθηκε το 2013. Παρά το γεγονός ότι το πρότζεκτ δεν υλοποιήθηκε ποτέ, η ΕΠΟ όλο αυτό το διάστημα κατέβαλε κανονικά το αντίτιμο στις συμβαλλόμενες εταιρίες που είχαν αναλάβει το έργο, ζημιώνοντας τα τα ταμεία της κατά 13 εκατ.ευρώ! Στο εδώλιο κάθισαν συνολικά 22 πρώην μέλη της ΕΠΟ.

 

 

Να σημειωθεί ότι ο Εισαγγελέας Χαράλαμπος Τζώνης είχε προτείνει την ενοχή και των πέντε παραγόντων, όπως και των άλλων τεσσάρων (Ευάγγελος Τοπολιάτης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Θόδωρος Καραμελίδη, Νίκος Προύντζος) πρώην μελών της Ομοσπονδίας οι οποίοι τελικά κρίθηκαν αθώοι.

 

 

Αθώοι κρίθηκαν και οι Γιώργος Σαρρής, Αριστείδης Σταθόπουλος, Νίκος Φύριος, Γιάννης Σιγάλας, Νίκος Ανασόπουλος, Θεόδωρος Φωτίου, Γιάννης Δεσύλας, Γιάννης Καλύβας, Ευάγγελος Μαζαράκης, Χρήστος Σάββας, Βασίλης Μάντζιος, Σπύρος Καλογιάννης, Σωκράτης Παπαδόπουλος.

 

 

Αθώοι επίσης κρίθηκαν και οι οκτώ κατηγορούμενοι από τις δύο εταιρείες (Κύρκας, Θεοδοσίου, Αβραμίδης, Βουρδάκης. Χατζηιωνάς, Λυγεράκης, Ισμαήλος, Σταυρόπουλος). Η έδρα διέκοψε και θα επανέλθει για την ανακοινωση των ποινών, όπου όλοι κινδυνεύουν με φυλάκιση 5-10 χρόνων)

 

documentonews.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ