Κατασκοπευτικό θρίλερ στο Αιγαίο - Ποιον φυγάδευσαν οι CIA, Μ16 και Mossad

Για ένα κατασκοπευτικό θρίλερ που διαδραματίστηκε στα νερά του Αιγαίου Πελάγους και στο οποίο συμμετείχαν οι μυστικές υπηρεσίες τριών χωρών, κάνουν λόγο σε δημοσιεύματα τους οι Daily Mail και Jerusalem Post.

 

 

Πρωταγωνιστής στην πρωτοφανή αυτή υπόθεση ένας Ιρανός επιστήμονας και σε βασικούς ρόλους οι πράκτορες της CIA, της Μ16 και της Mossad. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα, που κάλλιστα θα μπορούσαν να αποτελούν σενάριο Χολιγουντιανής ταινίας, όλα διαδραματίστηκαν στις αρχές του 2019

 

.

Οι μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτείων, της Βρετανίας και του Ισραήλ, φυγάδευσαν μέσω του Αιγαίου Πελάγους, έναν Ιρανό πυρηνικό επιστήμονα.

Ο 47χρονος φυγάς σύμφωνα με τα ρεπορτάζ έπρεπε με κάθε θυσία να μεταφερθεί από την Τουρκία στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς είχε παίξει ενεργό ρόλο στη δολοφονία του κορυφαίου πυρηνικού εμπειρογνώμονα του Ιράν, Mostafa Ahmadi Roshan.

 

Δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια έχουν δολοφονηθεί ή έχουν πεθάνει κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες αρκετοί επιστήμονες που πήραν μέρος στον πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η φυγάδευση του 47χρονου επιστήμονα ήταν επιβεβλημένη κι έτσι οι τρεις μυστικές υπηρεσίες, κατέστρωσαν με κάθε λεπτομέρεια σχέδιο για να τον προστατέψουν.

 

 

Σύμφωνα με τους συντάκτες των δημοσιευμάτων το μεγαλύτερο πρόβλημα στην επιχείρηση φυγάδευσης του Ιρανού επιστήμονα το είχε η Βρετανία, καθώς είναι ένα από τα μέλη της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Για αυτό το λόγο και για να μην κατηγορηθούν οι βρετανικές αρχές ότι βοήθησαν έναν αποστάτη συνεργάστηκαν με τη CIA και τη Mossad σε μια κοινή επιχείρηση που διαδραματίστηκε και στο Αιγαίο. Όταν ο επιστήμονας έφτασε στο Καλαί , στα σύνορα Γαλλίας - Μεγάλης Βρετανίας, τότε έπρεπε να βρεθεί η φόρμουλα για το πώς θα εισέρχονταν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

 

Τελικά ο 47χρονος Ιρανός μπήκε σε ένα πλοιάριο μαζί με άλλους συμπατριώτες του και πέρασε στη Βρετανία, πριν τελικά ταξιδέψει για τις ΗΠΑ.

 

newsbomb.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ