Κατέφθασε ο «Αντίνοος»

Μπαράζ κεραυνών και ισχυρές βροχοπτώσεις έχει φέρει ήδη το κύμα κακοκαιρίας «Αντίνοος» που κάνει την εμφάνισή του στη χώρα και αναμένεται να μείνει μέχρι την Τετάρτη.

 

Ισχυρές βροχοπτώσεις και σωρεία κεραυνών έφερε ο «Αντίνοος», χθες, εν όψει του νέου γύρου βροχοπτώσεων που θα κάνει την εμφάνισή του τις επόμενες ημέρες. 

 

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr, οι μέγιστες ημερήσιες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν χθες στη Μεγίστη Λαύρα, στην Ξάνθη, στο Παρανέστι Δράμας, στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, στο Αρσάκειο Δροσιάς, στις Σέρρες στο χωριό Θερμά, στο Ρίο Αχαΐας και στον Μόλυβο Λέσβου. 

 

Την ίδια ώρα, το σύστημα εντοπισμού κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε περισσότερους από 3.500 κεραυνούς σε ένα 24ωρο.

 

Το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να φέρει σήμερα βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά με τοπικά έντονα φαινόμενα και πιθανόν χαλαζοπτώσεις στα βόρεια, ενώ αύριο τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα με ισχυρές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και κατά τόπους στο Αιγαίο και στο Ιόνιο. Μάλιστα, σε άλλες περιοχές τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και κατά τόπους πολύ ενισχυμένους ανέμους. 

 

 

meteo.gr

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ