Κίνηση ανθρωπιάς από την οικογένεια Σαββίδη: Στο πλευρό της 90χρονης γιαγιάς

Παρέμβαση Σαββίδη για την 90χρονη που συνελήφθη επειδή πουλούσε τερλίκια χωρίς… άδεια

 

Λίγες ώρες μετά το σάλο που προκλήθηκε με την σύλληψη της 90χρονης στη Θεσσαλονίκη επειδή πουλούσε παντόφλες στη λαϊκή χωρίς… άδεια την πρόθεση της για να την βοηθήσει εκδήλωσε η οικογένεια Σαββίδη.'

 

 

Η είδηση έφτασε και στα αυτιά του Γιώργου Σαββίδη, ο οποίος δεν θα μπορούσε να παραμείνει αμέτοχος στην περιπέτεια της ποντιακής καταγωγής 90χρονης γιαγιάς, δίνοντας εντολή στους συνεργάτες του να δώσουν ένα τέλος στην ταλαιπωρία της, έχοντας εξοργιστεί -με την σειρά του- από τα όσα έγιναν.

 

 

 

Η περιπέτεια της 90χρονης Σουζάνας Ηλιάδου ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης όταν συνελήφθη επειδή πουλούσε τερλίκια χωρίς άδεια για να βγάλει τα προς το ζην. Τα τερλίκια, είναι τα μάλλινα παπουτσάκια για το σπίτι που πλέκουν οι παλιές Πόντιες. Η κυρία Ηλιάδου, η οποία ζει μόνη με τον συνομήλικο σύζυγό της πηγαίνει μια στο τόσο σε κεντρικό δρόμο των Αμπελοκήπων, όπου γίνεται η λαϊκή και πουλά τα παπουτσάκια που πλέκει η ίδια.

 

 

Όπως καταγγέλλει η κόρη της, ένα περιπολικό με τρεις άνδρες, την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα τής περιοχής των Αμπελοκήπων, που επενέβη ύστερα από κλήση άλλων, πιθανώς πωλητών της λαϊκής, που κατήγγειλαν τη γιαγιά, η οποία δεν είχε άδεια.

 

 

Αφού τής πήραν αποτυπώματα, την προσήγαγαν στο Μέγαρο της Κεντρικής Αστυνομικής Διεύθυνσης προκειμένου να ακολουθηθεί και άλλη διαδικασία. Ο Γολγοθάς της γιαγιάς, τελείωσε τα μεσάνυχτα, με τους οικείους της να καταγγέλλουν ότι την είχαν νηστική για πάνω από 12 ώρες κι από το πρωί την είχαν με ένα ποτήρι νερό που ζήτησε η ίδια, καθώς δεν της έδιναν ούτε ανερό... Οι αστυνομικοί μάλιστα, όπως καταγγέλλει η Τζ. Ηλιάδου, σε κάποιες στιγμές δεν ήταν καν ευγενικοί με την 90χρονη..

.ethnos.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ