ΚΚΕ Κορινθίας: Εκδήλωση για τη «Μάχη της σοδειάς» στη Στυμφαλία

Εκδήλωση για να τιμήσει την ιστορική νικηφόρα μάχη της Στυμφαλίας, που έδωσε το 6ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ τον Ιούλη του 1944 για τη σωτηρία της σοδειάς από τον Γερμανό κατακτητή, διοργανώνει η ΤΕ Κορινθίας του ΚΚΕ, την Κυριακή 22 Ιούλη, στις 12 μ.

 

 

 

 

Η εκδήλωση θα γίνει στη Στυμφαλία και ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Λάμπας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου του Κόμματος.

 

Στο προσκλητήριό της η ΤΕ Κορινθίας αναφέρει:

 

«Το ΚΚΕ γιορτάζει τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του τιμώντας όλους αυτούς τους αγωνιστές που έδωσαν σκληρή μάχη όχι μόνο ενάντια στον ξένο κατακτητή αλλά και στους ντόπιους συνεργάτες τους. Μια μάχη που πολλές φορές έφτανε και στο θάνατο.

 

Τιμάμε την επέτειο της ιστορικής μάχης της Στυμφαλίας. Της νικηφόρας μάχης που έδωσε το 6ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ τον Ιούλη του 1944, για τη σωτηρία της σοδειάς από τον Γερμανό κατακτητή και την επιβίωση του πεινασμένου λαού μας.

 

Τα ανταμώματά μας σε τούτα τα μέρη δεν είναι μουσειακές εκδηλώσεις. Κάθε φορά ψηλώνουμε ένα μπόι. Μέσα από τη γνώση σφυρηλατούμε τη θέλησή μας να συνεχίσουμε για την ολοκλήρωση και τη νίκη των ιδανικών για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι μαχητές του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ και ΔΣΕ. Να ανταποκριθούμε και να συνεχίσουμε τις ηρωικές και επαναστατικές παραδόσεις του Κόμματός μας, του ΚΚΕ».

 

Πηγή: 902.gr