«Κλεισθένης I»: Αρένα η Βουλή με πρωταγωνιστές Πουλάκη,Πατούλη και Αγοραστό

Σε αρένα μετατράπηκε η Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής η οποία συζητούσε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης 1», παρουσία του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΣ Κ. Πουλάκη και των προέδρων της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ Γ.Πατούλη και Κ. Αγοραστού.

 

 

 

Αποτέλεσμα των σφοδρών αντιπαραθέσεων ήταν η αποχώρηση από την Επιτροπή του κ. Πατούλη και η αποβολή από τον πρόεδρο της Επιτροπής Δημήτρη Γάκη του κ. Αγοραστού.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ότι έχει επηρμένη και αγενή συμπεριφορά και εριστική και ειρωνική διάθεσή απέναντί τους, με τον κ. Πατούλη να απαντά ότι του ασκείται μπούλινγκ και να αποχωρήσει από την Επιτροπή.

 

Τη σκυτάλη πήραν ο ΓΓ του ΥΠΕΣ Κ. Πουλάκης και ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός οι οποίοι αντιπαρατέθηκαν με ιδιαίτερα έντονο τρόπο, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Επιτροπής να αποβάλλει τον κ. Αγοραστό από τη Βουλή με το επιχείρημα ότι δε είναι δυνατόν να διακόπτει συνεχώς και να ειρωνεύεται τον κ.Πουλάκη.

 

Νωρίτερα ο κ. Πουλάκης είχε υποστηρίζει ότι  «πρώτος στόχος το νομοσχεδίου είναι η εμβάθυνση τη δημοκρατικής και συλλογικής λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» με τον Κ. Αγοραστό να απαντά ότι «ο Κλεισθένης για τον οποίο δεν υπήρξε ειλικρινής διάλογος με τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης τους οποίους το ΥΠΕΣ δεν σεβάστηκε,  αρχίζει και τελειώνει με το εκλογικό σύστημα», που μάλιστα περιέχει «τη δόλια, σκοτεινή και ύποπτη αναλογική της δεύτερης Κυριακής».

 

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση δεν εφαρμόζεται πουθενά στην ΕΕ, ενώ προανήηγγειλε ότι πρόκειται να καταθέσει στον υΠΕΣ Π. Σκουρλέτη ψηφίσματα ΠΕΔ και δημοτικών συμβουλίων όλης της χώρας που κατά 91% είναι κατά του «Κλεισθένη 1».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ