Κωνσταντίνα Θώδη: «Οι δημότες να επιλέξουν αυτούς που βάζουν τους πολίτες μπροστά και όχι το Εγώ τους»

Η Κωνσταντίνα Ι. Θώδη (Γκότση), υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό "Με τους Πολίτες Μπροστά", γράφει στο Loutraki365.gr για την ανάγκη οι δημότες να εστιάσουν στο αύριο που θέλουν για τον Δήμου και όχι στις αντεγκλήσεις και τις εντάσεις που κάποιες φορές προκαλούνται εσκεμμένα με μοναδικό σκοπό να καλύψουν την απουσία της ουσίας.

 

 

 

Υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που αρέσκονται στο να παρακολουθούν πολιτικές αντιπαραθέσεις σε υψηλούς τόνους, αντεγκλήσεις, εντάσεις, δημόσιους εξευτελισμούς προσωπικοτήτων...

 

 

Όμως κατά πόσο αυτά οφελούν το Δήμο; Και τελικά κατά πόσο θα οφελήσουν το δημότη που την επομένη των εκλογών, θα έχει πιθανώς ξεγελάσει την πείνα του με άφθονο προεκλογικό αίμα, αλλά θα αναζητά ακόμα λύσεις στην καθημερινότητά του;

 

 

Οι εκλογές θα περάσουν και μόλις τα φώτα σβήσουν θα αφήσουν πίσω τους τα απομεινάρια ενός πολέμου. Είναι όμως αυτό το ζητούμενο;

 

 

Κάποιοι, ίσως σκόπιμα, λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές προσπαθούν να ανεβάσουν την ένταση. Πιθανώς για να μην φανεί η γύμνια του προγράμματός τους.

 

 

Κάποιοι, ίσως σκόπιμα, εξαπέλυσαν προσωπικά βέλη, πιθανώς για να μην σταθούν στην επί της ουσίας παρουσίαση της ατζέντας τους.

 

 

Είναι όμως βέβαιο: η επόμενη ημέρα στο δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, δεν θα είναι μόνο η ημέρα του νέου δημάρχου. Κυρίως θα είναι η ημέρα της συνεργασίας.

 

 

Όμως τα Εγώ και οι κομματικοί μηχανισμοί έδειξαν στην πράξη δυστυχώς, πως η συνύπαρξη και η συνεργασία ενδεχομένως να είναι μια μεγάλη ουτοπία. Τουλάχιστον μέχρι τώρα.

 

 

Ο δήμος μας δείχνει στην παρούσα φάση να χάνει την ευκαιρία να γίνει το εργαστήρι της νέας εποχής. Ο δήμος που θα καταφέρει να μετατρέψει την ουτοπία σε ρεαλισμό. Και που ο "πολιτικός πολιτισμός" δεν θα αποτελεί κλισέ, αλλά το αυτονόητο.

 

 

Οι δημότες την προσεχή Κυριακή θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν διψούν για αίμα αλλά για ουσία. Για λύσεις. Για πρόγραμμα.

 

 

Να δείξουν αυτοί το σωστό δρόμο σε όσους επιλέγουν να τους οδηγούν στη λάθος κατεύθυνση, για να καλύψουν τις αδυναμίες τους και να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους...

 

 

Να επιλέξουν αυτούς που έχουν την ικανότητα να βελτιώσουν το σήμερα.

 

 

Αυτούς που θα οραματιστούν και θα σχεδιάσουν το αύριο.

 

 

Αυτούς που θα βάλουν τους Πολίτες Μπροστά, αντί για το Εγώ τους...