Κορινθία: Όλο το “Φάσμα” για τα δικαιώματα των ΑμεΑ

Το ενδιαφέρον χιλιάδων Κορινθίων, Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), αλλά και συγγενών τους, συγκέντρωσε η χθεσινή εκδήλωση του Σωματείου “Φάσμα” Γονέων παιδιών με Αυτισμό και Σύνδρομο Asperger, που διοργανώθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κορίνθου όπου συνέρρευσαν εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι.

 

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δικηγόρος – Εργατολόγος Κορίνθου, Μαρίνος Μ. Κονδύλης, ο ανέλυσε και εξήγησε όλα τα δικαιώματα των παιδιών, που βρίσκονται στο ευρύτερο φάσμα του Αυτισμού καθώς και των οικογενειών τους.

 

 

Την εισαγωγή και το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η εκπαιδευτικός και μητέρα Ελένη Ζερβού εκπροσωπώντας το σωματείο “Φάσμα”.

 

Η ομιλία του κ. Κονδύλη με τίτλο «Αυτισμός δικαιώματα γονέων και παιδιών ΑμεΑ»  ήταν άλλη μια προσφορά του, στο “Φάσμα”  Σωματείο Γονέων & συγγενών παιδιών με Αυτισμό και Asperger Κορινθίας, ως εθελοντή του Σωματείου.

 

Η ομιλία κάλυψε πολλά φλέγοντα ζητήματα για τα παιδιά και τις οικογένειες ΑμεΑ όπως φορολογικά, μετακίνηση,  δικαιώματα, υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ζητήματα εκπαίδευσης και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα, ενώ ιδιαιτέρως διαφωτιστική ήταν και η παρέμβαση- ομιλία του Δικηγόρου Βαγγέλη Χρυσίνη.

 

 

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις που απήντησε ο κ Κονδύλης καλύπτοντας πρακτικά ζητήματα που απασχολούν τις οικογένειες ΑμεΑ. Ο αντιπρόεδρος  του Σωματείου και τεχνικός υπεύθυνος της εκδήλωσης , Δημήτρης Κανέλλος  τόνισε την ανάγκη συμμετοχής και αμέσως μετά έγινε εγγραφή νέων μελών-γονέων και βέβαια νέων εθελοντών.

 

 

 

Το κοινό αποτελούνταν από γονείς, εκπαιδευτικούς, θεραπευτές, νομικούς, επιχειρηματίες,  τοπικούς παράγοντες  αλλά και ευαισθητοποιημένους πολίτες όλων των ηλικιών.

 

 

Το ενδιαφέρον του Κορινθιακού κοινού είχε διαφανεί μέσα από τα social media οπού η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε προσελκύσει περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι.

 

Ο πρόεδρός του Σωματείου Βαγγέλης Καρατζάς νοιώθει υποχρεωμένος να ευχαριστήσει το Επιμελητήριο Κορινθίας για την υποδειγματική του φιλοξενία, τους ομιλητές τόσο τον κ. Χρυσίνη όσο βέβαια και τον κ. Μαρίνο Μ. Κονδύλη, τα νέα μας μέλη και τους εθελοντές μας, το κορινθιακό κοινό και τα μέλη του σωματείου μας που εργάστηκαν για την προετοιμασία της εκδήλωσης: Αλεξάνδρα Ανδρεάδη, Άννα Καραγιάννη, Βανέσα Θεοδοσοπούλου, Δημήτρη Κανέλλο, την Σοφία Σακελλαράκη και βέβαια την Ελένη Ζερβού.

 

 

Την εκδήλωση κάλυψε, αφιλοκερδώς επίσης, η φωτογράφος Αγγελική Ανδροπούλου.

 

Ακούστε την εισήγηση:

 

 

Ακούστε τις ερωτήσεις και απαντήσεις: