Κόρινθος: Εθελοντική αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου

Εθελοντική αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου

 

 

 

Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για την αιμοδοσία που θα διεξαχθεί τις προσεχείς ημέρες στην Ενορία του Ιερού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου και παρακαλούμε να δημοσιεύσετε, στο έγκριτο μέσο σας, τα παρακάτω:

 

Σε μια προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας να ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες σε αίμα, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, από τις 4:00 και μέχρι τις 7:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας εθελοντική αιμοδοσία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, στη Τζάφειο αίθουσα (που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού).

 

Η πόλη μας βρίσκεται στην είσοδο της Πελοποννήσου, όπου συναντώνται τρεις από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες οδικές αρτηρίες της χώρας μας. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι πολύ συχνά το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει τραγικά περιστατικά ατυχημάτων, όπου οι ιατροί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν τη ζωή συμπολιτών μας.

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις, χρειάζονται πολλές φιάλες αίμα, για να μπορέσει κάποιος να κρατηθεί στη ζωή. Πέραν αυτών των εκτάκτων περιστατικών, το Νοσοκομείο της πόλης μας πραγματοποιεί καθημερινά χειρουργεία, για να μπορέσει, να αντιμετωπίσει τις ασθένειες από τις οποίες πάσχουν οι συνάνθρωποί μας. Σε κάθε μια από τις επεμβάσεις αυτές, απαιτείται η άμεση αντικατάσταση του χαμένου αίματος του ασθενούς.

 

Πολλοί από εμάς έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις και γνωρίζουμε τη βαρύτητα και τη σημασία του προβλήματος. Άλλοι από εμάς, ευτυχώς, δεν έχουμε βρεθεί σε αυτές τις δύσκολες ή και ακραίες καταστάσεις, όπου εναγωνίως αναζητούμε στα τηλέφωνα συγγενείς και φίλους για να τις αντιμετωπίσουμε. Ας μην περιμένουμε να βρεθούμε σε τέτοιες απευκταίες και εξαιρετικά δύσκολες στιγμές.

 

Ας ενεργήσουμε, πριν μάς βρει μια τόσο σοβαρή ανάγκη. Ας το κάνουμε για τους συνανθρώπους μας, που δεν γνωρίζουμε και ας ευεργετήσουμε έτσι τον Χριστό, ο οποίος πρώτος έδωσε το Τίμιο Αίμα Του «υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας». Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουμε χρέος να μιμηθούμε το παράδειγμα του Σωτήρα μας, που μάς χάρισε τη ζωή, αιμόφυρτος επί του Σταυρού.

 

Καλούμε όλους όσους έχουν τη δυνατότητα – κυρίως τα νέα παιδιά που σφύζουν από υγεία – να προστρέξουν στο κάλεσμα αυτό. Ο Χριστός, ο πρώτος αιμοδότης, καλεί να το πράξουμε για χάρη όλων όσων πάσχουν και υποφέρουν.

 

Ας ανταποκριθούμε στο προσκλητήριο αυτό, αφού όλοι είμαστε αδέρφια!

Ας ακτινοβολούμε δια της αγάπης μας ως παιδιά του Θεού, ως υιοί του Υψίστου!

 

 

ekklisiaonline.gr