Κρίση στην πΓΔΜ: O Ιβανόφ δεν υπογράφει την συμφωνία

Η θέση μου είναι τελική, δεν θα υποστηρίξω και δεν θα υπογράψω αυτό το επιζήμιο κείμενο συμφωνίας».

 

 

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβανόφ, στο διάγγελμά του, μια ημέρα μετά την επικύρωση της συμφωνίας για το ονοματολογικό της γείτονος, μεταξύ των δύο πρωθυπουργών, Ζόραν Ζάεφ και Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι δείγμα πατριωτισμού να μη μας ενδιαφέρει η μειονότητα; Είναι δείγμα πατριωτισμού η Ελλάδα να πάρει ό,τι ζήτησε και εμείς τίποτα; Η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να υποστηρίξουν την υπογραφή μιας επιζήμιας συμφωνίας», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Ιβανόφ. 

 

Ο Ιβανόφ έδιωξε Ζάεφ και Ντιμιτρόφ μέσα σε λίγα λεπτά

 

Πόλεμος άνευ όρων και ορίων έχει ξεσπάσει πλέον στην πΓΔΜ με αφορμή τη συμφωνία με την Ελλάδα για το «Βόρεια Μακεδονία». 

 

Η εκπεφρασμένη αντίθεση του προέδρου Ιβανόφ στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις πήρε σάρκα και οστά στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών, νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης.

 

Ο πρόεδρος ουσιαστικά πέταξε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο τους δύο καθώς μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε μαζί τους.

 

Ο Ιβανόφ ρώτησε αν υπάρχει συμφωνία με την Ελλάδα κι όταν τους απάντησαν «ναι» τους είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η συνάντηση μαζί τους.

 

O Πρόεδρος δεν δέχθηκε να συνεχιστεί η ενημέρωση επί της συμφωνίας 

 

tovima.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ