Λάνθιμος: Τίναξε τα BAFTA στον αέρα – 7 βραβεία το “The Favourite”!

Σάρωσε τα φετινά “βρετανικά Όσκαρ” (BAFTA) ο Γιώργος Λάνθιμος. Με την ταινία του “The Favourite”, ο Έλληνας σκηνοθέτης συγκέντρωσε συνολικά 7 βραβεία! Το επόμενο και ιστορικής σημασίας ραντεβού είναι σε δύο Κυριακές (24.2.2019) στα χρυσά αγαλματίδια των Όσκαρ!

 

Με… 7 στα 12 ο Γιώργος Λάνθιμος πέρασε θριαμβευτικά από τα φετινά βραβεία BAFTA – τα επονομαζόμενα και βρετανικά Όσκαρ!

 

Η ταινία The Favourite του Λάνθιμου, που ήταν υποψήφια για 12 βραβεία, δικαίωσε τελικά τα προγνωστικά, αφού φεύγει από το Λονδίνο, έχοντας κερδίσει συνολικά σε επτά κατηγορίες:

 

Βραβείο Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου

Βραβείο Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας

Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου

Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου

Βραβείο Καλύτερων Κοστουμιών

Βραβείο Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης

Βραβείο Μακιγιάζ και Κομμώσεων.

 

Η μαύρη κωμωδία εποχής του Γ. Λάνθιμου ήταν υποψήφια και στην κατηγορία Καλύτερης Σκηνοθεσίας, όπου,  επικράτησε ο Μεξικανός Αλφόνσο Κουαρόν με την ταινία του Roma, που είναι μία παραγωγή του Netflix.

 

Η ασπρόμαυρη, αυτοβιογραφική δημιουργία του Κουαρόν απέσπασε, επίσης, τα βραβεία καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και καλύτερης φωτογραφίας.

 

Ο Ράμι Μάλεκ, ο πρωταγωνιστής της ταινίας Bohemian Rhapsody, κέρδισε για την ερμηνεία του το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου.

 

Ο Μαχέρσαλα Άλι κέρδισε το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία “Το Πράσινο Βιβλίο”.

 

Το βραβείο καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου πήγε στο BlacKkKlansman του Σπάικ Λι, ενώ ο Μπράντλεϊ Κούπερ κέρδισε το βραβείο μουσικής για την ταινία “Ένα Αστέρι Γεννιέται”.

 

Ωστόσο, με τις αποψινές διακρίσεις του, ο Γ. Λάνθιμος ήταν, αναμφισβήτητα, το πρόσωπο της βραδιάς στην τελετή της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA).

 

Και μάλλον έπεται συνέχεια για τον διάσημο Έλληνα δημιουργό, τα ξημερώματα της Δευτέρας (25.2.2019) ώρα Ελλάδας, με τα χρυσά αγαλματίδια της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου, τα Όσκαρ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ