Λάβρος ο Αντώναρος κατά Βορίδη για την ομιλία του στη ΝΟΔΕ Κορινθίας

«Η βασική αρχή του ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή ήταν η εθνική συμφιλίωση, μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974», ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του Στο Κόκκινο ο Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, αναφερόμενος στις ακροδεξιές φωνές της Ν.Δ.

 

 

Ο κ. Αντώναρος  σχολιάζοντας την ομιλία του Μάκη Βορίδη σε οργάνωση της ΝΔ στην Κορινθία όπου χρησιμοποιήθηκε πλήθος εμφυλιοπολεμικών επισήμανε ότι «καλό θα είναι να δουν το βίντεο πολλοί, γιατί σε μία πραγματικά γεμάτη αίθουσα με οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας, τα χειροκροτήματα ήταν χλιαρά, λίγα. Αυτοί μάλιστα που κάθονται στις πρώτες σειρές δεν σήκωσαν τα χέρια τους να χειροκροτήσουν. Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος, γιατί ως κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή το 2009 τον εν λόγω “μουσαφίρη” κύριο και τους άλλους (αυτούς που ήταν στο ΛΑΟΣ για να θυμόμαστε που ήταν, γιατί λέει ότι ήταν στην ΝΔ πάντα ενώ δεν ήταν, τσεκούρια κρατούσε παλιά ο συγκεκριμένος κύριος), αυτούς λοιπόν τους κυρίους τους αποκαλούσαμε “άκρα”, με τους οποίους δεν θέλαμε να έχουμε καμία επαφή. Άκρα ήταν τότε, άκρα είναι και σήμερα, μόνο την προβιά προσπάθησαν να αλλάξουν».

 

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα

Ο Μάκης Βορίδης ενώ μιλά στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας στην ΝΟΔΕ Κορινθίας

 

 

«Προφανώς, επειδή δεν ξέρει την ιστορία της ΝΔ ή την διαβάζει κατ’ επιλογήν, θα του θυμίσω ότι η πρώτη, η βασική αρχή του ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή ήταν η εθνική συμφιλίωση, μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974, ύστερα από επτά χρόνια χούντας. Αυτοί όλοι οι κύριοι θα γυρίσουν και θα μας λένε ότι αλλιώς γράφτηκε η Ιστορία τότε, αλλιώς την βλέπουν εκείνοι. Στην ΝΔ ξέρετε ήταν εξαιρέσεις άνθρωποι σαν τον εν λόγω κύριο, τον σημερινό κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, που καλά-καλά δεν μπήκε στην ΝΔ και του δώσανε κορυφαία αξιώματα και αυτού και του δοτού αντιπροέδρου. Ήταν όμως “υποσημειώσεις”, όπως σε όλα τα κόμματα υπάρχουν ακραίοι, υπερβολικοί, που σε καμία περίπτωση δεν μπαίνουν μέσα, μένουν στον προαύλιο χώρο μίας “εκκλησίας”, σε καμία περίπτωση δεν τους ανοίγουμε την πόρτα να μπουν μέσα στο ιερό», όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Υπογράμμισε παράλληλα τις ευθύνες τόσο του Κ. Μητσοτάκη όσο και του Αντ. Σαμαρά, σημειώνοντας ότι «δυστυχώς, η προηγούμενη και η σημερινή ηγεσία της ΝΔ άνοιξε την πόρτα διάπλατα σε όλους αυτούς, που έχουν μπει μέσα και συμπεριφέρονται σαν λύκοι και “τρώνε τα αρνιά”. Θα πρέπει να γίνει μία ψυχοπαθολογική ανάλυση κυρίως του προηγούμενου προέδρου, που τους άνοιξε την πόρτα διάπλατα και μπήκαν. Αυτός ο ίδιος που σήμερα διαρρηγνύει τα ιμάτιά του και επικρίνει -για μένα ορθά- τις μετακινήσεις από το ένα κόμμα στο άλλο, επικρίνει το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα πρέπει πρώτα από όλα να επικρίνει τον εαυτό του. Έχουμε στην ΝΔ τρεις βουλευτές από τους οποίους ο καθένας έχει αλλάξει τέσσερα κόμματα στην πολιτική του διαδρομή. Είναι πολιτική συνέπεια αυτό, ή αλλάζουν κόμματα μόνο για να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους; Όλοι αυτοί που έκαναν αυτές τις μεταγγίσεις από την άκρα δεξιά προς την ΝΔ, πρώτα-πρώτα “διαβάζουν” λάθος το εκλογικό σώμα. Όταν θέλει αυτό να πάει στην άκρα δεξιά, πηγαίνει στην Χρυσή Αυγή, δεν έχει λόγο να πάει στην ΝΔ. Πάει στο ορίτζιναλ, όχι το ιμιτασιόν».

 

 

Ο κ. Αντώναρος αναφέρθηκε και στην δημιουργία μίας εναλλακτικής πολιτικής επιλογής το επόμενο διάστημα. «Όλοι ξέρουν ότι η ΝΔ αυτές τις αποκλίσεις που κάνει, τις κάνει ως κόμμα που δεν υπήρξε ποτέ ακροδεξιό. Ήταν κόμμα της μεταρρυθμιστικής κεντροδεξιάς, του κοινωνικού κέντρου. Αυτό θέλουμε να εκφράσουμε, πολλοί από εμάς, σήμερα, τραβώντας μία διαχωριστική γραμμή με αυτή την ΝΔ. Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες που πιστεύουν σε αυτή την γραμμή, στην αρχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή για εθνική συμφιλίωση και συνεννόηση –όχι κατ’ ανάγκην συναίνεση, αλλά συνεννόηση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις, ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι πάνω από τα οικονομικά συμφέροντα, ότι μας ενδιαφέρουν οι μεγάλες ανάγκες των πολλών και όχι οι οικονομικοί σχεδιασμοί των ολίγων. Όλοι αυτοί θα διαπιστώσουν στις επόμενες εκλογές ότι υπάρχει και μία άλλη εναλλακτική λύση, της οποίας την πλατφόρμα θα παρουσιάσουμε εγώ και οι συνεργάτες μου».

 

 

«Έχουμε συνεχείς επαφές με πολιτικά στελέχη από όλους τους χώρους, πρώην βουλευτές, πρώην υπουργούς, αλλά και με πάρα πολλούς πολίτες, που τα τελευταία χρόνια είχαν πει “εμείς δεν μετέχουμε”, είχαν μείνει σπίτι τους. Από το 2009 μέχρι το 2015, περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι δεν πήγαν να ψηφίσουν, πολλοί από αυτούς έρχονται και μας βρίσκουν, λένε ότι θέλουν να είναι παρόντες και παρούσες, να μετέχουν σε αυτή την καινούργια πρωτοβουλία. Πολύ σύντομα λοιπόν, θα δείξουμε ότι είμαστε εκεί. Θα πούμε τι σκεφτόμαστε, θα εξηγήσουμε στους πολίτες ποιες είναι οι προτεραιότητές μας. Πρώτο μας μέλημα και στόχος είναι η συμμετοχή στις ευρωεκλογές, γιατί η 26η Μαΐου είναι η μόνη δεδομένη και αμετακίνητη ημερομηνία εκλογών. Όλα τα άλλα περί πιθανών ημερομηνιών για τις βουλευτικές εκλογές είναι εικασίες. Η απόφαση για την διάλυση της Βουλής και την διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών είναι απόφαση του πρωθυπουργού. Εγώ τον ακούω ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το λαμβάνω υπόψιν, παίρνω όλα τα μέτρα ώστε να είμαι προετοιμασμένος και για έναν “εκλογικό αιφνιδιασμό”, αλλά ο στόχος είναι η μία και μόνη σίγουρη ημερομηνία: η 26η Μαΐου, οι ευρωβουλευτικές εκλογές», όπως ξεκαθάρισε.

 

 

Αναφέρθηκε επίσης στην κρισιμότητα των φετινών ευρωεκλογών, που «δεν είναι όπως κάθε άλλη φορά, έχουμε ανακατάταξη των πολιτικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη, θα δούμε νέους συσχετισμούς. Έχουμε άνοδο των ακραίων δυνάμεων, των ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων, των δυνάμεων που δεν θέλουν να πάει μπροστά η Ευρώπη. Οι ακραίες δυνάμεις υπάρχει πιθανότητα να έχουν πολύ αυξημένη παρουσία στο νέο ευρωκοινοβούλιο … πιο παραδοσιακές δυνάμεις, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, θα είναι πρώτο αλλά με μειωμένη παρουσία. Πρέπει λοιπόν όσοι πιστεύουμε στην Ευρώπη, σε μία Ευρώπη ολοκληρωμένη όπου κάθε χώρα-κράτος θα μπορεί να διατηρεί όπως προβλέπεται τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αυτή την μάχη να την δώσουμε -και με ευρωπαϊκά στοιχεία, ευρωπαϊκές προτεραιότητες. Να μην αφήσουμε την εσωτερική πολιτική διαμάχη να σκεπάσει το γιατί, να φροντίσουμε να είναι ευδιάκριτο γιατί ακριβώς ψηφίζουμε φέτος σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

 

 

Δύο αναρτήσεις του Ευάγγελου Aντώναρου στο Facebook

 

Στην πρώτη του ανάρτηση στο Facebook ο κ. Αντώναρος γράφει:

 

 

«Με τις τελευταίες τους δημόσιες εμφανίσεις οι δοτοί μουσαφιραίοι της ΝΔημοκρατίας αποδεικνύουν ότι είχαμε δίκιο το 2009 να τους αποκαλούμε "άκρα". Άκρα ήταν τότε. Άκρα είναι και σήμερα. Με μια διαφορά: Τώρα σουλατσάρουν εντός των τειχών με την ενθάρρυνση της σημερινής ηγεσίας.»

 

 

 

 

Στη δεύτερη ανάρτησή του επισυνάπτει την ανακοίνωση του Δικτύου Ελλήνων Ριζοσπαστών που επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία για τη θέση της σχετικά με τις Ευρωεκλογές ως «πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές»

 

 

Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση:

 

«Από το Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών εξεδόθη το παρακάτω δελτίο τύπου:

 

«Με έκπληξη ακούσαμε χθες τον κ. Μητσοτάκη να λέει 

 

«Από το Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών εξεδόθη το παρατους τομεάρχες του κόμματος του ότι οι ευρωεκλογές είναι «δημοψήφισμα» για την πολιτική ζωή στην Ελλάδα και ότι πρέπει να μετατραπούν σε εθνικές εκλογές.

 

Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την πολιτικά στρεβλή άποψη ότι οι ευρωεκλογές είναι απλώς πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές. Οι ευρωεκλογές έχουν τη δική τους ιδιαίτερη πολιτική σημασία για την πορεία του τόπου μας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την πορεία της χώρας μας μέσα σε αυτήν.

 

Εκατό περίπου ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές θα περιμέναμε να ακούσουμε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για μια σειρά σημαντικών θεμάτων που διαμορφώνουν την τρέχουσα ευρωπαϊκή ατζέντα και που αφορούν τη ζωή, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων.

 

Τέτοιες θέσεις μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν.

 

Για την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα ο κ. Μητσοτάκης ας περιμένει τις εθνικές εκλογές. Για τις ευρωεκλογές να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που επιβάλλει η ιστορία, οι αξίες και οι αρχές του κόμματος στο οποίο σήμερα είναι πρόεδρος.»

 

 

 

Πηγή: Στο Κόκκινο / Facebook