Λεμόνι σε κρύο, χλιαρό ή ζεστό νερό;

To νερό με λεμόνι είναι τόσο ευεργετικό για τον οργανισμό και συγκαταλέγεται στις πιο φημισμένες τροφές στον κόσμο. Έχει εξαιρετικές φαρμακευτικές ιδιότητες, καθώς βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα, τη μεταβολική υγεία του οργανισμού και προλαμβάνει τον καρκίνο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πίνετε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι την ημέρα!

 

Λεμόνι σε κρύο, χλιαρό ή ζεστό νερό;

 

Η απάντηση είναι σε χλιαρό νερό. Ο λόγος είναι ότι η υψηλή θερμοκρασία - όχι βρασμού-  βοηθά στην έκλυση της βιταμίνης C και των πολυφαινολών τόσο από το λεμόνι όσο και από τη φλούδα του. Σύμφωνα με έρευνες, η βιταμίνη C δεν παραμένει σταθερή σε όλα τα επίπεδα θερμότητας, μπορεί δηλαδή να μειωθεί όταν το νερό φτάσει σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως αυτή του βρασμού.

 

Που θα σας βοηθήσει

 

Προβλήματα πέψης:

 

Το χλιαρό νερό από μόνο του μπορεί να βελτιώσει την πέψη κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας, ειδικά σε συνδυασμό με λεμόνι. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ανόργανα άλατα και βιταμίνες, σας βοηθάει να ανακουφιστείτε από συμπτώματα της δυσπεψίας, όπως καούρα, ρέψιμο και φούσκωμα. Αν πίνετε κρύο νερό μετά από ένα γεύμα, το σώμα θα δυσκολευτεί να αφομοιώσει την τροφή!

 

Για να κάνετε αποτοξίνωση:

 

Όταν θέλετε να απελευθερώσετε το σώμα σας από τις τοξίνες, συνιστάται να ξεκινήσετε τη μέρα σας με χλιαρό νερό και λίγες σταγόνες λεμονιού. Το νερό με το λεμόνι θα βοηθήσει να κρατήσετε δραστήριο τον μεταβολισμό σας, ενυδατώνοντας παράλληλα το σώμα σας.

 

Κάνει καλό στο δέρμα

 

Η βιταμίνη C που έχει το λεμόνι, βελτιώνει το δέρμα σας και αναζωογονεί όλο το σώμα.

 

Προλαμβάνει τον καρκίνο

 

Τα λεμόνια είναι μια από τις πιο αλκαλικές τροφές . Οι αλκαλικές ιδιότητες του λεμονιού μεταβάλλουν το περιβάλλον που επιτρέπει στα καρκινικά κύτταρα να πολλαπλασιάζονται μέσα στο σώμα. Τα ευρήματα από περισσότερες από 20 ερευνητικές μελέτες δείχνουν ότι το συγκεκριμένο εσπεριδοειδές φρούτο περιέχει μεγάλες ποσότητες «λεμονοειδών», που είναι υπεύθυνα για τη δράση του λεμονιού κατά του καρκίνου, ειδικά όταν πρόκειται για τα κύτταρα του καρκίνου του μαστού.

 

Μην πετάτε την φλούδα του!

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι πετούν τη φλούδα λεμονιού, χωρίς να γνωρίζουν ότι οι φλούδες του περιέχουν 5 με 10 φορές περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε σχέση με το χυμό του, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α και C, του ασβεστίου, του μαγνησίου, της βήτα καροτίνης και του καλίου.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα ροφήματα πρέπει ιδανικά να καταναλώνονται χλιαρά, καθώς τα καυτά ροφήματα αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου.
 

 

 

Πηγή: meaculpa.gr