Λευκή τρούφα αξίας 85.000 ευρώ!

Αγοραπωλησία με τιμή-ρεκόρ την Κυριακή που πέρασε, στην πόλη Άλμπα της Ιταλίας, όταν μια λευκή τρούφα 850 γραμμαρίων πωλήθηκε προς 85.000 ευρώ. Αν κάνουμε σωστά τα μαθηματικά, ένα γραμμάριο αξίζει 100 ευρώ. Ο τελικός πλειοδότης είναι από το Χονγκ-Κονγκ, όμως τα στοιχεία του δεν έχουν γίνει γνωστά.

 

Πρέπει να τονίσουμε ότι η λευκή τρούφα της Άλμπα είναι εξαιρετικά φημισμένη για τους λάτρεις της τρούφας και η αξία της είναι τεράστια. Η συγκομιδή πραγματοποιείται από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Ιανουαρίου και όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Μελέτης της Τρούφας Αντόνιο Ντετζιάκομι «χαρακτηρίζεται από έντονο άρωμα, που παραπέμπει στις ρομαντικές συναντήσεις, στο δάσος, στη φύση.

 

Η εφετινή συγκομιδή ήταν πλούσια και στην ποιότητα, αλλά και στην ποσότητα. Τέλος, ο κύριος Ντετζιάκομι υπογράμμισε: «Εφέτος η σοδειά είναι πολύ καλή γιατί υπήρχαν βροχοπτώσεις τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και καταιγίδες, οι οποίες έδωσαν μια καλή δόση νερού. Και η τρούφα, όπως είναι γνωστό, είναι ένα μανιτάρι που μεγαλώνει κάτω από το έδαφος και συνεπώς χρειάζεται μια τέτοια περίοδο. Πέρυσι λόγω της ξηρασίας είχαμε μικρή σοδειά και η τιμή έφθανε στα 600 με 700 ευρώ τα 100 γραμμάρια».