Λουτράκι: Απαγορεύεται ρητώς και κατηγορηματικώς να έχεις παράπονα από τον LTO!

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από το ρεπορτάζ του loutraki365.gr, που κατέγραφε τα σοβαρά παράπονα που έχουν οι επιχειρηματίες της περιοχής και μέλη του συλλόγου "Ξένιος Ζεύς" και άρχισαν να ακούγονται τα νταούλια και οι ζουρνάδες.

 

@ Στην τελευταία παράγραφο του κειμένου με τίτλο "Λουτράκι - Μέσα ή έξω;", που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στο Loutraki365.gr, αναφερόταν:

 

Το σίγουρο είναι ότι όποια και αν είναι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, η επόμενη ημέρα πρέπει και πάλι να βρει ενωμένους τους καταστηματάρχες του Ξένιου, ώστε να προασπίσουν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του Συλλόγου, της επιχείρησής τους, αλλά και του τόπου. Αν κάνουν το λάθος και σπείρουν ανέμους (χωριστούν, δηλαδή, σε στρατόπεδα), είναι πιθανό να θερίσουν θύελλες.

 

@ Λίγες μόνο ώρες μετά, οι "κύκλοι" του προέδρου του LTO, Σπύρου Καραβούλη, άρχισαν τα υπονοούμενα και τις "απειλές". Και μάλιστα δημόσια!

 

@ Αρχικά, οι κύκλοι του Σπύρου Καραβούλη, "μάλωσαν" τον πρόεδρο του Ξένιου, Γιάννη Κόντη, γιατί έκανε το αυτονόητο: Λειτούργησε δημοκρατικά. Υπήρξε μία συζήτηση για το θέμα της αποχώρησης ή μη του Συλλόγου από τον LTO και με απόφαση του Δ.Σ. θέσει το ζήτημα σε ψηφοφορία. Τι πιο φυσιολογικό και πιο δημοκρατικό;

 

@ Και στην ψηφοφορία αυτή, ψύχραιμα και νηφάλια, ο κάθε επιχειρηματίας θα κρίνει αν κατά τη γνώμη του, ο "Ξένιος Ζεύς" θα πρέπει να παραμείνει στον LTO ή όχι. Απλά τα πράγματα. Απλά και Δημοκρατικά. Τα υπόλοιπα, παραπέμπουν σε άλλες καταστάσεις και είναι της λογικής "αφού δεν με σέβεσαι, θα πρέπει να με φοβάσαι...".

 

@ Δεν εξηγείται αλλιώς η παρακάτω πρόταση που διαρρέεται από την πλευρά του Σπύρου Καραβούλη: "Κύκλοι από το περιβάλλον του Σπύρου Καραβούλη, άφησαν να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος του LTO όχι μόνο θα παρευρεθεί στη Γενική Συνέλευση του Ξένιου αλλά και από την παρουσία του αυτή προμηνύονται θύελλες". Με λίγα και απλά λόγια -και εφόσον η διατύπωση της... διαρροής είναι ορθή- ο Σπύρος Καραβούλης απειλεί με αυτό ακριβώς που πρέπει να αποφευχθεί: Τη διάσπαση και τον "εμφύλιο" των καταστηματαρχών του Λουτρακίου!

 

@ Με λίγα λόγια, απαγορεύεται ρητώς και κατηγορηματικώς να έχεις παράπονα!

 

@ Εκτός, αν ο πρόεδρος του LTO έχει παράπονα από τα 5 μέλη του Δ.Σ. που έφεραν το θέμα προς ψήφιση, ενώ προσωπικά έχει δώσει "αίμα και ιδρώτα" για αυτούς και είναι "αχάριστοι". Αλλά και πάλι, απαγορεύεται να έχουν παράπονα; Απαγορεύεται να ρωτήσουν τα μέλη τους αν έχουν παράπονα και αν θέλουν να παραμείνουν ή όχι στον LTO; Γιατί;

 

@ Και κάπως έτσι, η δημοκρατία πάει περίπατο.

 

@ Την ημέρα που εστάλη το μήνυμα στα μέλη του Ξένιου, για την πρόσκληση σε γενική συνέλευση με θέμα την παραμονή ή όχι του συλλόγου στον LTO, το Loutraki365.gr, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ξένιου, Γιάννη Κόντη. Η απάντησή του ήταν επί λέξει: "Είναι μια απόφαση που πήρε το Δ.Σ. Η ουσία είναι, να υπάρχει συμμετοχή. Μπορούν να έρθουν όλα τα μέλη να ψηφίσουν; Αυτή θα είναι η επιτυχία μας".

 

@ Δεν πήρε θέση ούτε υπέρ του "ναι", ούτε υπέρ του "όχι". Και αυτό, προτίθεται να κάνει μέχρι το τέλος, σύμφωνα με διαρροές από το άμεσο περιβάλλον του. Θα αφήσει τις δύο πλευρές να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους, όπως συμβαίνει στις δημοκρατίες και στη συνέχεια τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης, θα ψηφίσουν ελευθέρως και ανάλογα με το τι θεωρούν ότι τους συμφέρει. Χωρίς αντιπαλότητες, χωρίς ακρότητες, χωρίς σκοπιμότητες και πάνω απ' όλα χωρίς εκβιασμούς και εκφοβισμό. Γιατί ένας πρόεδρος πρέπει να φροντίζει ώστε να ενώνει και όχι να χωρίζει τα μέλη του. Να είναι δίκαιος με όλους και να τους καλεί να αποφασίσουν για ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον τους.

 

@ Και τώρα είναι η ώρα των καταστηματαρχών. Αρχικά, οφείλουν να γεμίσουν ασφυκτικά την αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Λουτράκι. Να είναι όλοι εκεί. Για ένα θέμα που τους αφορά και που πλέον δείχνει να παίρνει άλλες διαστάσεις, με υπαιτιότητα κάποιων ανθρώπων που πιθανώς να θέλουν να αποδείξουν εμπράκτως ότι "το διαίρει και βασίλευε" είναι το μότο της ζωής τους.

 

@ Στη συνέχεια, αφού ακούσουν τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών, να ψηφίσουν αυτό που θεωρούν ότι τους συμφέρει και όχι αυτό που κάποιοι προσπαθούν να τους επιβάλλουν με το ζόρι και με εκφοβισμό. Με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον, το συμφέρον του Συλλόγου και το συμφέρον του τόπου.

 

Υ.Γ. Επειδή ακούγεται ότι υπάρχει το ενδεχόμενο η ψηφοφορία να γίνει ανοιχτή, να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Αυτά, δεν γίνονται ούτε στη Βόρειο Κορέα.