Λουτράκι: "Είμαστε σίγουροι ότι η Μαρία δολοφονήθηκε"

Για σοβαρές παραλείψεις τόσο από την αστυνομία όσο και από τις εισαγγελικές αρχές κάνει λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας, τονίζοντας ότι το πόρισμα του δικού τους πραγματογνώμονα καταρρίπτει αυτό της Τροχαίας.

 

Νέο αίτημα στον εισαγγελέα Εφετών Αγρινίου για επανεξέταση της υπόθεσης, κατέθεσε η οικογένεια της 36χρονης Μαρίας Ιατρού, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της, στη θάλασσα τον Απρίλιο του 2017.

 

"Έχουμε αποδείξεις ότι η Μαρία δολοφονήθηκε", ισχυρίζονται ο σύζυγός της και η 19χρονη κόρη της. Ο σύζυγός της από την πρώτη στιγμή ισχυριζόταν ότι ο θάνατός της δεν οφείλεται ούτε σε τροχαίο δυστύχημα, αλλά ούτε και σε αυτοκτονία.

 

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Θανάσης Γκίκας δήλωσε στο star.gr: "Κατά την άποψή μας έγιναν σοβαρές παραλείψεις και από την αστυνομική προανάκριση και κάποιες παραλείψεις από τις εισαγγελικές αρχές. Ήδη το πόρισμα του δικού μας πραγματογνώμονα καταρρίπτει τα πορίσματα της Τροχαίας. Το αυτοκίνητο της Μαρίας φέρει χτύπημα…".

 

Νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στη θάλασσα

 

Η 36χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών, Μαρία Ιατρού εξαφανίστηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής του Πάσχα προς ξημερώματα Δευτέρας 2017, από το Λουτράκι.

 

Το Σάββατο 29 Απριλίου, περίπου μισή ώρα μετά τις δύο το μεσημέρι, ένας περαστικός οδηγός μοτοποδήλατου, εντόπισε, σε στροφή στην Αμφιλοχία και στην πλαγιά, τον προφυλακτήρα από ένα ασημί αυτοκίνητο μάρκας Golf.

 

Ο μάρτυρας έσπευσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας όπου ειδοποίησε για το συμβάν και παρέδωσε την πινακίδα που βρήκε. Χρειάστηκαν δευτερόλεπτα, για να καταλάβουν οι αστυνομικοί, ότι η πινακίδα ανήκε στο αυτοκίνητο του συζύγου της, Άρη, με το οποίο η Μαρία Ιατρού είχε φύγει από το Λουτράκι. Αμέσως κάλεσαν το Λιμενικό.

 

Όντως, λίγο αργότερα εντοπίστηκε σε βάθος τεσσάρων μέτρων το αυτοκίνητό της και δύτης του λιμενικού εντόπισε και την 36χρονη δυστυχώς νεκρή και δεμένη ακόμα με την ζώνη της στο κάθισμα του οδηγού.

 

Το βράδυ της εξαφάνισής της είπε στον σύζυγό της και τα παιδιά της πως ήταν πολύ κουρασμένη και πιεσμένη ψυχολογικά και ήθελε να φύγει για λίγες ημέρες να ηρεμήσει. Δεν είπε που θα πήγαινε, όμως στη συνέχεια προέκυψε πως κάλεσε έναν εξάδελφό της, στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και του ζήτησε να τον φιλοξενήσει. Στις 04:17 τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα ήταν το τελευταίο μήνυμα που έστειλε στον ξάδερφό της. Του είπε ότι βρισκόταν έξω από την Πρέβεζα και θα καθυστερούσε.

 

Δώδεκα ημέρες αργότερα, η 36χρονη εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της, που είχε κάνει βουτιά στη θάλασσα. Το αυτοκίνητο βρέθηκε σε βάθος περίπου 30 μέτρων από την ακτή, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αμφιλοχία. Ήταν δεμένη με τη ζώνη ασφαλείας στη θέση του οδηγού.