Λουτράκι: Επίθεση αδέσποτου σκύλου σε ανήλικη – Τραυματίστηκε στο κεφάλι!

Την επίθεση αδέσποτου ζώου δέχθηκε πριν από λίγες ημέρες, ένα ανήλικο κορίτσι, το οποίο περπατούσε στο πεζοδρόμιο της οδού Καραϊσκάκη, στο ύψος της εκκλησίας Παναγίας Γιάτρισσας, στην πόλη του Λουτρακίου. Αποτέλεσμα της επίθεσης, η οποία τρόμαξε το ανήλικο κορίτσι, ήταν να γλιστρήσει, να χάσει την ισορροπία της και πέφτοντας να τραυματιστεί (ευτυχώς ελαφρά, όπως αποδείχθηκε) στο κεφάλι της.

 

 

Τα αδέσποτα ζώα (σκύλοι και γάτες) αποτελούν πλέον, μια από τις βασικότερες μάστιγες στην πόλη του Λουτρακίου, ενώ τα παράπονα για επιθέσεις σκυλιών αυξάνονται καθημερινά και με γεωμετρική πρόοδο, τόσο στον κεντρικό αστικό ιστό της πόλης, όσο και σε πολλές περιοχές εκτός του κέντρου (οικισμούς κλπ.). Κι αυτό διότι ο αριθμός των αδέσποτων ζώων στην πόλη του Λουτρακίου έχει αυξηθεί δραματικά, με αποτέλεσμα αρκετοί κάτοικοι να κάνουν πλέον, λόγο για «μάστιγα».

 

Υπαίτιοι για την κατάσταση αυτή, δεν είναι φυσικά, τα ίδια τα ζώα, αλλά εμείς οι άνθρωποι. Κυρίως υπεύθυνη είναι όμως, η Δημοτική Αρχή και όχι μόνο. Και τούτο, διότι σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, όλες οι παρατάξεις και ένας έκαστος εκ των Δημοτικών Συμβούλων έχουν την ευθύνη να λύσουν το πρόβλημα, αλλά αδιαφορούν! Εκτός όμως, από τη Δημοτική Αρχή, η οποία δεν εφαρμόζει την υπάρχουσα νομοθεσία, εξίσου υπεύθυνοι είναι και οι ασυνείδητοι πολίτες οι οποίοι θεωρούν “δικαίωμά τους” να απελευθερώνουν στους δρόμους το κατοικίδιό τους, όταν το… βαρεθούν!