Λουτράκι: Η Ελληνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Φεστιβάλ Τριάθλου Νέων

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.), η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τριάθλου (ETU) και o Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, διοργανώνουν στο Λουτράκι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Φεστιβάλ Τριάθλου Νέων 2018 (ETU EUROPEAN YOUTH CHAMPIONSHIP & FESTIVAL 2018), από τις 30 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου (ITU) και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

 

 

Το συγκεκριμένο event διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους αθλητές, ηλικίας 15 έως 17 ετών (γεννημένοι από το 2001 έως το 2003), να αγωνιστούν σε έναν αγώνα υψηλού συναγωνισμού, όπως και υψηλών προδιαγραφών με τις προδιαγραφές της ITU και την τεχνική επιμέλεια της Ε.Ο.ΤΡΙ.

 

Η κάθε Ευρωπαϊκή χώρα, συμπεριλαμβανομένου της Ελλάδας, δικαιούται να εκπροσωπηθεί το πολύ από 2 αθλητές στον αγώνα των Νέων Ανδρών (Youth Men) και από το πολύ 2 αθλήτριες στον αγώνα των Νέων Γυναικών (Youth Women). Οι αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας επιλέχτηκαν με βάση τον αγώνα κριτήριο στη Super Sprint απόσταση που έγινε στο Ναύπλιο 17 Ιουνίου, στα πλαίσια της διοργάνωσης «Nafplio Energy Triathlon 2018», όπως είχε ανακοινωθεί από την Ε.Ο.ΤΡΙ.

 

Βάση των αποτελεσμάτων οι επιλαχόντες αθλητές και αθλήτριες είναι:

 

Youth Men

Λούης Γουντγκέιτ

Παναγιώτης Γεωργοβασιλόπουλος

Θανάσης Πεθεριώτης (αναπληρωματικός)

Youth Women

Μαρία- Αιμιλία Καζαμαριώτη

Ρόμπιν Γουντγκέιτ

 

Να σημειωθεί, ότι οι 4 αθλητές θα αποτελέσουν και την ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Triathlon Mixed Relay που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου.

Το μέλλον του ευρωπαϊκού τριάθλου θα βρίσκεται στο Λουτράκι 30/08 – 02/09.

 

sportin.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ