Λουτράκι: «Κάλπικες» υποσχέσεις για υφαρπαγή της ψήφου

Τα αδύνατα σημεία, εκ των οποίων σημαντικότερο η ανεργία, για την δεινοπαθούσα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης κοινωνία, αγγίζουν χωρίς αιδώ οι υποψήφιοι δήμαρχοι, μοιράζοντας φρούδες ελπίδες για να υφαρπάξουν την ψήφο και να διαμορφώσουν κάλπικη υπεροχή ενόψει των δημοτικών εκλογών.

 

Γράφει ο Πάνος Ηλιακόπουλος*

 

Δημιουργούν ελπίδες, μοιράζουν υποσχέσεις εύρεσης εργασίας, τάζουν δουλειές χωρίς αντίκρισμα, για εκπλήρωση και τακτοποίηση των οποίων ή θα έπρεπε να συνέβαινε καταιγισμός νέων επενδύσεων ή οι υπάρχουσες επιχειρήσεις σε επίπεδο δήμου ή νομού τόσα χρόνια, χωρίς στελεχιακό δυναμικό να υπολειτουργούν και τώρα ξαφνικά να αποφάσισαν να βάλουν μπρος για να αναπτυχθούν... Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει, οι επιχειρήσεις μετά από τόσα χρόνια κρίσης εφαρμόζουν το οργανόγραμμα λειτουργίας τους με μεγάλη αυστηρότητα περιοριζόμενες στο άκρως αναγκαίο και απαραίτητο προσωπικό, προκειμένου να μην διαταράξουν την εξασφαλισμένη από την ακολουθούμενη επιχειρηματική πολιτική τους οικονομική επιβίωση.

 

Ωστόσο, κάποιοι «μπαρουτοκαπνισμένοι» στα δημοτικά έδρανα υποψήφιοι δήμαρχοι και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στον δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων, γνωρίζοντας άριστα την πεπατημένη να υπόσχονται κάθε τι αν και γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι δεν μπορούν και δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν, δεν διστάζουν να εκμεταλλεύονται την απόγνωση, το αδιέξοδο των πολιτών για στοιχειώδη επιβίωση, ανοίγοντας παράθυρο ελπίδας για δουλειά σε θέσεις εργασίας που αυτές δεν υπάρχουν τόσο στον δημοτικό, όσο και στον ιδιωτικό τομέα και όταν παρουσιάζονται, παρουσιάζονται με… το σταγονόμετρο. Έτσι ίσως να εξηγείται γιατί ο ΟΑΕΔ έκλεισε το γραφείο του στο Λουτράκι, αφού ενόψει των δημοτικών εκλογών οι υποψήφιοι των δημοτικών εκλογών θα τον καθιστούσαν διακοσμητικό…

 

Όμως οι «φρέσκιες» υποσχέσεις με… μπαγιάτικο αέρα προκαλούν εύλογα ερωτήματα:

 

- Αφού έχουν την δυνατότητα να δώσουν εργασία και να καλύψουν τις τοπικές ανάγκες που είναι ιδιαίτερα αυξημένες, γιατί δεν το έκαναν σε προηγούμενο χρόνο και να βάλουν τέλος στο μαρτύριο επιβίωσης στην καθημερινότητα κάποιων οικογενειών;

 

- Έστω και με ψηφοθηρικά κριτήρια, δεν θα είχαν επιδείξει τις δυνατότητές τους και ενόψει των εκλογών, να «πουλούσαν» τους διορισμούς προσβλέποντας στην προσέλκυση ακόμα περισσότερων ψηφοφόρων;

 

Δυστυχώς πρόκειται για πρακτικές και τακτικές περασμένων δεκαετιών, που όμως σήμερα λόγω της οικονομικής κατάστασης που βρισκόμαστε καθίστανται απάνθρωπες!

 

Χαρακτηριστικό είναι ότι υποψήφιος σύμβουλος τσακώθηκε με τον επικεφαλής του συνδυασμού γιατί πληροφορήθηκε ότι είχε τάξει καλύτερη εργασία σε συνυποψήφιό του, έναντι του ιδίου.

 

Κάθε υποψήφιος οφείλει να είναι φειδωλός και ειλικρινής προς τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό του κι όχι να δοκιμάζει για την ψήφο τις αντοχές του.

 

Μαγική συνταγή δεν υπάρχει και παχιά λόγια δεν είναι δυνατόν να εκστομίζονται, την ώρα που ο δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων έχει «βουλιάξει», έχει ″πιάσει πάτο″, κάτι που όλοι το διαπιστώνουν, αλλά αυτοί που το έφεραν σε αυτήν την κατάσταση και σήμερα είναι εκ νέου υποψήφιοι να ανοίγουν ″παράθυρο ελπίδας″ στο σκοτάδι που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει.

 

Πρέπει να ειπωθούν και επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε να λέγονται οι αλήθειες, να αντιληφθεί η τοπική κοινωνία ποιά ακριβώς είναι η κατάσταση και με ποιό τρόπο είναι εφικτό, όταν δεν πραγματοποιούνται νέες επενδύσεις, να εξευρεθούν κάποιες λίγες θέσεις εργασίας, ...σαν όαση στην έρημο της ανεργίας.

 

Με πολιτικάντικες υποσχέσεις μέλλον δεν υπάρχει. Αν ο δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων δεν εξέλθει από το σημερινό τέλμα, καμμία υπόσχεση δεν μπορεί να έχει αντίκρισμα και απλά θα είναι συνειδητός εμπαιγμός εκ μέρους των υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων!

 

Πρέπει να αξιοποιήσουμε τα πολυποίκιλα μεγάλα πλεονεκτήματα του τόπου μας που διαθέτει σε ολόκληρη την επικράτειά του. Χρειάζεται να δουλέψουμε όλοι μαζί δημότες και δημοτική αρχή προς αυτήν την κατεύθυνση για την ανάπτυξη ισόρροπα ολόκληρης της περιοχής μας από την Μαυρολίμνη έως και τους Αγ. Θεοδώρους. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και ίσως ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

 

* Ο Πάνος Ηλιακόπουλος είναι δημοσιογράφος και υποψήφιος δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων.