Λουτράκι: Μια πρωτότυπη έκθεση προς περιβαλλοντική αφύπνιση

Την πρώτη Πανελληνίως περιβαλλοντική έκθεση με εκθέματα που ανελκύθηκαν από τον βυθό διοργάνωσε ο Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου στον εκθεσιακό χώρο Beau Rivage στην παραλία Λουτρακίου.

Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου μας έδωσε δύναμη για την συνέχιση του έργου μας, πλήθος κόσμου, σχολεία, ομάδες και απλοί πολίτες επισκέφτηκαν την έκθεση, ξεναγήθηκαν στον χώρο. Ενημερώθηκαν για την παγκόσμια ρύπανση από το πλαστικό βλέποντας τα εκθέματα, φωτογραφίες και βίντεο.

 

 

Σκοπός της έκθεσης ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς την ανάγκη για ένα καθαρό περιβάλλον. Ειδική ενημέρωση έγινε στους επισκέπτες για την ανάγκη κατάργησης των πλαστικών μίας χρήσης, με επίδειξη επαναχρησιμοποιούμενων αντικειμένων ή προϊόντων μίας χρήσης από βιοδιασπώμενα υλικά όπως άμυλο καλαμποκιού και ζαχαροκάλαμου που είναι 100% φυσικά και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, ποτήρια, πιάτα, καλαμάκια είχαν παραγγελθεί από τον όμιλό μας για αυτόν ακριβώς το σκοπό.

Στην έκθεσή ο επισκέπτης ενημερωνόταν επίσης για την βιοποικιλότητα του Κορινθιακού κόλπου χλωρίδα πανίδα και τις μοναδικότητες του όσον αφορά τα δελφίνια του Κορινθιακού.

 

Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου ευχαρίστησε όλους όσους τους τίμησαν με την παρουσία τους και για μία ακόμη φορά όλους όσους τους βοήθησαν ώστε να υλοποιηθεί η έκθεσή τους, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, IL Tramonto Cafe Bar, Anemos Beach Bar, QUEEN eat love drink, Μαϊστράλι Ταβέρνα, ΔΙΑΚ Διαχείριση κτιρίων, BODEGA wines & spirits, Bourtsalas – Gold & Silver.

 

loutrakiodusseas.blogspot.com