Λουτράκι: Το παράδειγμα, βρίσκεται δίπλα μας!

Μόλις 40 λεπτά από το Λουτράκι, βρίσκεται το Ναύπλιο. Η όμορφη πόλη των 33.000 κατοίκων, που όλο το χρόνο έχει τουρισμό.

 

Με αφορμή τη δίκη των 3 δημάρχων και των 8 στελεχών του Καζίνο στο Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου, το Loutraki365.gr, βρέθηκε στην όμορφη αυτή πόλη για την κάλυψη του δικαστικού ρεπορτάζ.

 

Αυτό που αποτέλεσε θέμα συζήτησης, μιας και μετά τη διακοπή της δίκης οι περισσότεροι έσπευσαν σε κάποιο κοντινό καφέ για χαλάρωση, είναι το γεγονός ότι συνεχώς τουριστικά λεωφορεία σταματούσαν για να κατεβάσουν κόσμο. Και το ημερολόγιο έδειχνε 11 Οκτωβρίου.

 

Χαρακτηριστικό, είναι το γεγονός ότι σε στοιχεία που παρουσιάζει το tripadvisor, το Ναύπλιο είναι ο 8ος συχνότερος προορισμός των χειμερινών τουριστικών προορισμών, ενώ πρόσφατη έρευνα το συμπεριλαμβάνει στις 100 best-value πόλεις του κόσμου λόγω της σχέσης τιμής-ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρει.

 

"Οι ταξιδιώτες αναγνωρίζουν ότι δεν τους κοροϊδεύεις, εκτιμούν τα ανακαινισμένα καταλύματα και χαίρονται μια πόλη όπου οι αναπλάσεις έχουν ολοκληρωθεί. Περπατούν ελεύθερα και άνετα, απολαμβάνουν τους αρχαιολογικούς χώρους και περιηγούνται στις ομορφιές της με ποδήλατο. Υπάρχει κι ένας άλλος λόγος που βοήθησε το Ναύπλιο να αντέξει στην κρίση: ότι δεν μιζεριάσαμε και δημιουργήσαμε", ανέφερε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή.