Λουτράκι: Στις 8 Δεκεμβρίου πανηγυρίζει η Ιερά Γυναικεία Μονή του Οσίου Παταπίου

Το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018, πανηγυρίζει η Σεβασμία Ιερά Γυναικεία Μονή του Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι. Το βράδυ της παραμονής, Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00’ μ. μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, θα προεξάρχει του Μεγάλου Εσπερινού συγχοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Διονυσίου.

 

 

Στη συνέχεια και περί ώρα 8.30 μ. μ. στο Σπήλαιο, όπου φιλοξενείται το άφθαρτο Λείψανο του Οσίου Παταπίου, θα τελεσθή Ι. Αγρυπνία.

 

 

Την επομένη, κύρια ημέρα της εορτής, Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30 π. μ.,  θα τελεσθή Αρχιερατικός Όρθρος και πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου.

 

 

Η συμμετοχή των πιστών Χριστιανών στις ανωτέρω Ιερές Ακολουθίες της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής θα αποδώσει την δοξολογία στον Τρισάγιο Θεό, την τιμή στον Όσιο προστάτη της Κορινθίας, αποκομίζοντας αυτοί τον αγιασμό και την ευλογία για τους εαυτούς τους και τους οικείους τους, όπως αναφέρεται από την Ιερά Μητρόπολη.