LTΟ: Ανυπόστατες καταγγελίες.. για το κακό του τόπου

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου (LTO), οφείλει να απαντήσει σε  αναληθείς, ως προς την ουσία καταγγελίες συγκεκριμένου προσώπου αναφορικά με την νομιμότητα της εγκατάστασης του Κέντρου Πληροφοριών Τουριστών  Ισθμού (Info Center),  το οποίο έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί ο LTO από τον Αύγουστο του 2018, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου – Π.ΑΘ και της ΑΕΔΙΚ, παρέχοντας πληροφορίες για τα αξιοθέατα και τις τουριστικές υπηρεσίες της περιοχής,  σημειώνοντας εξαιρετική επιτυχία και προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες πληροφόρησης σε χιλιάδες επισκέπτες, αλλά και αναβαθμίζοντας την εικόνα του Ισθμού.

 

Ο εν λόγω δημότης Λουτρακίου, επικαλούμενος την ιδιότητά του ως εκπροσώπου  πολιτικού κόμματος (!),  μέμφεται δημόσια, αδιαλείπτως τον Τουριστικό  Οργανισμό Λουτρακίου αλλά προσωπικά και τον Πρόεδρο αυτού, καταγγέλλει με αδιανόητη εμπάθεια και εμμονή την εγκατάσταση του Κέντρου Πληροφοριών Τουριστών Ισθμού ζητώντας επιτακτικά την αποξήλωση του ως δήθεν αυθαιρέτου, αναγνωρίζοντας παράλληλα δημόσια την χρησιμότητα και την σημασία του Κέντρου Πληροφοριών που ο ίδιος καταγγέλλει και πολεμά με κάθε μέσο!

 

Και αυτά πράττει επικαλούμενος το υποτιθέμενο ενδιαφέρον του για το καλό του τόπου και την προστασία του κοινού, μεμφόμενος ακόμη και τις δημόσιες υπηρεσίες  αλλά και το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου – Π.ΑΘ , το οποίο απείλησε ευθέως με υποκίνηση από τον ίδιον με γενικό ξεσηκωμό των απανταχού αυθαιρετούχων, σε περίπτωση νομιμοποίησης του Info Center, παραλληλίζοντας άστοχα  ένα προσωρινό νόμιμο στέγαστρο με το σύνολο των αυθαιρέτων κατασκευών, ώστε να εισπράξει τελικά την κατακραυγή του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων!

 

Εκ του αποτελέσματος, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τις δεκάδες καταγγελίες που εδώ και πάνω από μια πενταετία το συγκεκριμένο άτομο καταθέτει διώκοντας διάφορους φορείς και πρόσωπα, δημιουργώντας ποικίλα προβλήματα και επιμολύνοντας έτσι την τοπική κοινωνία με την τοξικότητα που τον διακατέχει, το μόνο που διαφαίνεται είναι το όραμά του για την καταστροφή αυτού του τόπου και όχι την εξέλιξή του, την ανάπτυξη και την ευημερία, με προτεραιότητα την  προώθηση των προσωπικών του πολιτικών φιλοδοξιών, που ενδεχομένως με ένα απρεπή τρόπο θεωρεί ότι εξυπηρετεί  μέσα από την αδιάλειπτη παραγωγή καταγγελιών!

 

Παντελώς ψευδείς, ανυπόστατες και κατασκευασμένες  οι «αποκαλύψεις» του περί παρανομίας του Κέντρου Πληροφοριών  στον Ισθμό, οι οποίες δυστυχώς με ιδιαίτερη απερισκεψία και προχειρότητα -αν όχι και δόλο- αναδημοσιεύθηκαν  από συγκεκριμένες τοπικές φυλλάδες και ιστοσελίδες.

 

Προς ενημέρωση και αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτουμε τα ακόλουθα:

 

To Info Center τοποθετήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία από τον LTO στις αρχές Αυγούστου 2018 υποβάλλοντας παράλληλα το σχετικό αίτημα έκδοσης Άδειας Εργασιών Μικρής Κλίμακας (η οποία προβλέπει την τοποθέτηση προσωρινών στεγάστρων όπως το συγκεκριμένο) σε συνέχεια της οποίας εκδόθηκε η υπ αριθμ. 12330, 01.08.2018 Άδεια από την Πολεοδομία Λουτρακίου καθιστώντας το απολύτως νόμιμο.

 

Στο μεσοδιάστημα ο πολέμιος του Info Center είχε ήδη προβεί στην πρώτη σειρά καταγγελιών, που όμως έπεσαν στο κενό με την έκδοση της παραπάνω νόμιμης άδειας, η οποία είχε ωστόσο συγκεκριμένη χρονική διάρκεια έως τις 15.10.2018 (όπως όλες οι άδειες μικρής κλίμακας) και χρήζει  ανανέωσης (γεγονός που δικαιολογεί την προσωρινότητα του στεγάστρου και την μη μόνιμη - αποσπαστή κατασκευή).

 

Με την λήξη της πρώτης άδειας ξεκινήσαμε τις διαδικασίες ανανέωσής της, οι οποίες ωστόσο κατέστησαν πιο χρονοβόρες λόγω της αλλαγής της διαδικασίας έκδοσης οικοδομικών αδειών, οι οποίες πλέον εκδίδονται όχι απευθείας από την Πολεοδομία, αλλά με ηλεκτρονική διαδικασία. Μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό κενό μέχρι την έκδοση της νέας άδειας, ο ίδιος άνθρωπος οδηγήθηκε σε νέο μπαράζ καταγγελιών και μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου, καταθέτοντας  από Νομικό Γνωμοδότηση με την οποία αμφισβήτησε την ορθότητα της νομίμως εκδοθείσας Άδειας από την Πολεοδομία!

 

Οι υπηρεσίες, υπό την πίεση των καταγγελιών του, εξωθούνται να λειτουργήσουν με  απόλυτη τυπικότητα, εκδίδοντας την  υπ αριθμ 19668, 21.11.2018 Έκθεση Αυτοψίας,  η οποία ξεκάθαρα αναφέρει ότι σε περίπτωση που εκδοθεί η σχετική άδεια (κάτι που ήταν ήδη δρομολογημένο και είχε ενημερωθεί η Πολεοδομία),  τα πρόστιμα ακυρώνονται.

 

Ο πολέμιός μας εσκεμμένα παρερμηνεύει το εν λόγω έγγραφο αποκρύπτοντας τα στοιχεία αυτά και αρχίζει νέο μπαράζ δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ κατηγορώντας  τον Οργανισμό, τον Πρόεδρο προσωπικά, το Δήμαρχο, τον Δήμο καθώς και τις υπηρεσίες για δήθεν προνομιακή μεταχείρισή μας,  δημοσιεύοντας ακόμη και νυχτερινά βιντεάκια από τον τόπο του «εγκλήματος» το info kiosk μας δηλαδή, ώστε να πείσει για την ορθότητα του παραλογισμού του.

 

Με την έκδοση  της νέας άδειας μικρής κλίμακας υπ αριθμ. 14928, 31.01.2019  το στέγαστρο του Τουριστικού Περιπτέρου, διατηρεί την νομιμότητά του  και καταργούνται τα πρόστιμα. Συνεπώς, το info Kiosk στον Ισθμό είναι καθ όλα νόμιμο! Είμαστε υπερήφανοι που υπάρχει καθώς ήταν μια επιθυμία όλων των φορέων που απαρτίζουν τον LTO, οι οποίοι κατά γενική ομολογία απολαμβάνουν το αποτέλεσμα των υπηρεσιών που προσφέρει.

 

Ελπίζουμε, έστω και την ύστατη ώρα να λογικευθεί ο εν λόγω δημότης Λουτρακίου, να συνειδητοποιήσει το παράλογο της στάσης του, που μόνο κακό κάνει, να αποσύρει τις μηνύσεις και τις καταγγελίες του, να σεβαστεί την κοινή προσπάθεια  για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή μας και να σταματήσει να στρέφει την τοπική κοινωνία εναντίον του. 

 

Αγαπητοί, η συγκεκριμένη κατασκευή όχι μόνο δε θα απομακρυνθεί, αλλά θα συνεχίσει να υπάρχει, να ομορφαίνει την περιοχή, να προσελκύει επισκέπτες, να δίνει πληροφορίες σε αυτούς και να αναβαθμίζεται συνεχώς!