Μαρία Θελερίτη: Τώρα είναι η ώρα

Η ώρα να μιλήσουμε είναι τώρα! Η ΝΔ, με την πολιτική της, είναι υπεύθυνη για τα δεσμά και τα αδιέξοδα, που για «ατελείωτα» χρόνια διέφθειραν τους πολιτικούς θεσμούς και ταλαιπωρούσαν μέχρι εξόντωσης τους μη προνομιούχους ανθρώπους.

 

 

Ο λαός, η μεσαία τάξη, οι διανοούμενοι είναι η δήθεν έγνοια τους, ο τρόπος για να κερδίσουν και πάλι αυτό που έχασαν, την εξουσία, την «κανονικότητα» τους, το βόλεμα τους. Είναι τουλάχιστον ειρωνεία να ακούς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλάει για τον κυρίαρχο λαό.

 

 

Να δούμε την ιστορία, να δούμε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας, να συγκρίνουμε, να κατανοήσουμε.

 

 

Η Αριστερά είναι ανθρώπινη, είναι μέσα στα κινήματα των ανθρώπων, εμπνέεται και καθοδηγείται από αυτά. Κάνει λάθη και τα παραδέχεται. Κάνει τα σωστά και έχει τη σεμνότητα να μην τα προβάλλει, αφού αυτά τα σωστά τα θεωρεί χρέος της και υποχρέωση της να πράξει.

 

 

Η Αριστερά είναι από το λαό και για το λαό. Λαός είναι το κυβερνώμενο τμήμα ενός κράτους, σε αντίθεση με τους άρχοντες, αλλά και το τμήμα αυτό από το οποίο, όταν υπάρχει δημοκρατία, απορρεόυν όλες οι εξουσίες (πηγή: el.wiktionary.org). Αυτός ο λαός είναι στον πυρήνα, στην καρδιά και τη διάνοια της Αριστεράς. 

 

 

Η επιδίωξη εγκαθίδρυσης της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης και ακροδεξιάς πολιτικής είναι ο στόχος της ΝΔ και χρησιμοποιούν την αριστερή φρασεολογία σαν άλλοθι, είναι το ψεύτικο χαμογελαστό τους προσωπείο. Όταν οι μάσκες πέφτουν, η εικόνα που μένει είναι αποκρουστική και εντελώς εκφοβιστική. Με το φόβο προσπαθούν να χειραγωγήσουν τα αισθήματα και τις αποφάσεις του λαού. Με το φόβο διασύρουν τους κοινωνικούς αγώνες της Αριστεράς.

 

 

Η Αριστερά ήταν και θα είναι μέσα στο λαό, γέννημα του, λόγος από το λόγο του. Η Αριστερά είναι κοντά στον πόνο του, στη χαρά του, στο φόβο του, στην ελπίδα του. Ζει μαζί του, στους ίδους χώρους, περπατάει στους ίδιους δρόμους. Η ώρα να συζητήσουμε είναι τώρα. 

 

 

Οι αριστεροί και παλεύουμε και αναγνωρίζουμε και διορθώνουμε και προχωράμε. Σεβόμαστε τη ζωή, τον άνθρωπο, την Αριστερά, τον κόσμο της και τους αγώνες τους. 

 

 

Η συντήρηση δε θέλει να αλλάξει απολύτως τίποτα προς όφελος των πολλών. Θέλει να συντηρήσει τα δικά της κέρδη, τα δικά της προνόμια. \

 

 

Η ΝΔ προωθεί την ιδιωτική ασφάλιση, την ιδιωτική υγεία, την ιδιωτική παιδεία, την ομηρία των ανθρώπων στο απάνθρωπο πρόσωπο του αχαλίνωτου κέρδους, της εξοντωτικής εργασίας. 

 

 

Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ υλοποιούμε σταδιακά τις δεσμεύσεις που πήραμε ως κυβέρνηση, ενάντια σε όλα τα εμπόδια και τις πολλές υπονομεύσεις. Το κοινωνικό κράτος, η ασφάλεια και την ευημερία των πολλών είναι το όραμα μας. Το πρόγραμμα μας αναλυτικά θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

 

 

Μαζί θα βγούμε στους δρόμους να το υλοποιήσουμε. Τώρα είναι η ώρα!

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 peloponnisosnews.gr