Μάρκος Λέγγας: «Η ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομιών αυξάνει τις προσδοκίες για την ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς»

Ο Μάρκος Λέγγας επικεφαλής του συνδυασμού «συνΔημότες» και υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Σικυωνίων βρίσκεται στο Λουτράκι στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ–ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ». Τις θέσεις σχετικά με το θέμα του συνεδρίου και τις δυνατότητες που προσφέρουν τα υδατοδρόμια στην ανάπτυξη του τουρισμού και όχι μόνο, ανέπτυξε σε ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

 

Όπως αναφέρει:

 

«Η ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομιών αυξάνει τις προσδοκίες για την ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς. Τα δρομολόγια υδροπλάνων αναμένεται να τονώσουν ακόμα περισσότερο τις προοπτικές του τουρισμού, να ενισχύσουν τα έσοδα των ΟΤΑ και να σταματήσουν τον αποκλεισμό ορισμένων περιοχών.

 

 

Ειδικά για τον Δήμο Σικυωνίων, όπου υπάρχουν ήδη δύο πολύ μεγάλες λίμνες (Στυμφαλία, Δόξα), ενώ θα δημιουργηθεί και μία ακόμα όταν ολοκληρωθεί το φράγμα Ασωπού, η κατασκευή υδατοδρομίου θα ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα στην ορεινή ζώνη -και μάλιστα από κοινωνικές ομάδες με υψηλά εισοδήματα. Τα υδροπλάνα χαρακτηρίζονται ως τα πλέον κατάλληλα μέσα μεταφοράς συνδυάζοντας την άμεση και ταχεία εξυπηρέτηση των αεροπλάνων με την ευελιξία των πλωτών μέσων.

 

 

Λαμβάνοντας, μάλιστα υπ όψιν τον πολύμορφο γεωγραφικό χαρακτήρα του δήμου μας και τις συγκοινωνιακές του ανάγκες, τα υδροπλάνα μπορούν να αποτελέσουν ευέλικτη, εναλλακτική επιλογή για τις μεταφορές προσώπων και αγαθών.

 

 

Στις περιπτώσεις δε των μικρών και απομακρυσμένων χωριών μας, που ειδικά το χειμώνα αποκλείονται από τις κακές καιρικές συνθήκες, η δημιουργία υδατοδρομίου θα μειώσει το αίσθημα απομόνωσης των κατοίκων τους.

 

 

Βρίσκομαι στο Λουτράκι καθώς στις εγκαταστάσεις της CHCL είναι σε εξέλιξη σήμερα και αύριο το 1ο διεθνές συνέδριο με την συμμετοχή εκατοντάδων συνέδρων από όλο τον κόσμο. Με τον κύριο Νικόλα Χαραλάμπους Πρόεδρο , C.E.O. & Iδρυτή της εταιρείας Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο αυτό, ανταλλάξαμε απόψεις και με ενημέρωσε για τις εξελίξεις στον χώρο των σχετικών επιχειρηματικών επενδύσεων, το νέο νομοθετικό πλαίσιο και τους τεχνολογικούς νεωτερισμούς στον χώρο της ασφάλειας πτήσεων».