Μαρτυρία: Καμία τσούχτρα στα δίχτυα των ψαράδων

Μια ιδιαίτερα σημαντική δήλωση έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Γ. Πετρίτσης σχετικά με το μείζον πρόβλημα των μεδουσών που απασχόλησε έντονα πέρσι τις τοπικές κοινωνίες και επιχειρήσεις προκαλώντας σημαντική ζημία.

 

 

Ανέφερε, ότι επαγγελματίες ψαράδες του μετέφεραν ότι στην ψαριά της περασμένης Τετάρτης δεν βρήκαν στα δίχτυα τους ούτε μία τσούχτρα! Αν αυτό δεν είναι παροδικό φαινόμενο της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής, ίσως να σημαίνει ότι έχουμε απαλλαγεί από την ενοχλητική παρουσία τους, έκαναν τον κύκλο των 2-3 ετών κι αυτό ήταν όλο. Μακάρι να ισχύει.

 

Να δούμε όμως, τι είπε εκτός των άλλων ο κ. Πετρίτσης: 

«Ένα πολύ σημαντικό θέμα για την περιοχή μας είναι οι μέδουσες, η παρουσία των οποίων πέρσι, ήταν καταστροφική για το Λουτράκι και για άλλες περιοχές του Κορινθιακού. 

 

 

Θέλω όμως να αναφέρω κάτι πολύ σημαντικό πάνω σε αυτό: Κάποιοι επαγγελματίες αλιείς της Κορινθίας μου είπαν, ότι ρίχνοντας τα δίχτυα τους, δεν βρήκαν ούτε μία τσούχτρα! Εάν αυτό το γεγονός δεν είναι παροδικό, σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε σωθεί απ΄ αυτό το φαινόμενο.

 

Γιατί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι – επαγγελματίες, είχαν ψαρέψει την ίδια εποχή πέρσι στις ίδιες περιοχές και είχαν βρει χιλιάδες τσούχτρες! Φέτος και συγκεκριμένα για την περασμένη Τετάρτη, μου είπαν ότι δεν βρήκαν ούτε μία!

 

Ελπίζουμε αυτό να μην είναι τυχαίο και επειδή οι μέδουσες εμφανίζονται σε τόσο μεγάλο αριθμό κάθε 2-3 χρόνια, να ολοκληρώθηκε ο χρόνος παραμονής τους στη θάλασσά μας.
Πάντως, σε κάθε περίπτωση, εμείς σαν Περιφέρεια θα είμαστε δίπλα στους Δήμους, με την προϋπόθεση να υπάρχει μία μελέτη η οποία να είναι αποτελεσματική. Με αυτή την προϋπόθεση θα στηρίξουμε και τη λύση με τα δίχτυα που έχει προταθεί».

 

moriasnews.gr