Με 3 συμμετοχές από την Κορινθία το 2ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο ICCONSS στην Κρήτη

Με τη συμμετοχή 3 επιστημονικών παρουσιάσεων από την Κορινθία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018, το Δεύτερο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο ICCONSS (2nd International Conference in Contemporary Social Sciences) που διοργανώθηκε στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου στο Ρέθυμνο από τη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

 

Το συνέδριο είχε τίτλο «Public Policy at the Crossroads: Social Sciences Leading the Way?«, με κεντρικούς ομιλητές τους Gary Dymski, Καθηγητή Εφηρμοσμένων Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο του Leeds, τον John Cromby, από το Πανεπιστήμιο του Leicester και τη Μαρία Πετμεζίδου, Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν εργασίες από καθηγητές, ερευνητές και νέους επιστήμονες προερχόμενους από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Σουηδία, τον Καναδά, τη Λιθουανία, την Ισπανία, το Λουξεμβούργο και αλλού.

Τα κύρια θέματα που αναλύθηκαν στο συνέδριο ήταν οι Δημόσιες Πολιτικές στην Ελλάδα, σε άλλες χώρες και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Παγκόσμια Κρίση, οι Κοινωνικές Πολιτικές, η Εκπαίδευση, ο Πολιτισμός, η Πολιτιστική Διπλωματία, οι τομείς της Υγείας, της Ενέργειας, της Ασφάλειας, θέματα κοινωνικών διαστάσεων στο Διαδίκτυο κ.α..

Από την Κορινθία παρουσιάστηκαν τρεις επιστημονικές εργασίες.

Η πρώτη, από την υπ. Δρ. του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κατερίνα Οικονόμου, η οποία ανέλυσε ζητήματα πολιτικής ηγεσίας σε συνδυασμό με την μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας αστοχίες και βελτιώσεις που χρειάζονται σε συγκεκριμένα θέματα εφαρμογής πολιτικών.

Η δεύτερη, από τον υπ. Δρ. του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Βασίλη Μπαλάφα, ο οποίος ανέλυσε τις διαστάσεις ενεργειακής ασφάλειας και ενεργειακής πολιτικής, όπως αυτές διαμορφώνονται στις ΗΠΑ μετά την έκρηξη στην ανάπτυξη των σχιστολιθικών τεχνολογιών και την εκλογή του Προέδρου Trump.

Η τρίτη, από τους μεταπτυχιακούς ερευνητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παναγιώτη Πλασσαρά και Ε. Ποτήρη, που παρουσίασαν μια εκτεταμένη μελέτη για το θέμα του Ιατρικού Τουρισμού και ποια θα μπορούσε να ήταν η συμβολή του στην Ελλάδα αν εντασσόταν σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης με την υποστήριξη της Πολιτείας.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε το Σάββατο αργά το απόγευμα με την καθιερωμένη παρουσίαση συνοπτικών συμπερασμάτων από την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου.
 

Πηγή : ekorinthos.gr