Με το δόγμα "Αίαντας" η ΕΛ.ΑΣ. στο Πολυτεχνείο

 

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι στην περιοχή των Εξαρχείων, αμέσως μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. 

 

Στις οδούς Στουρνάρη, Τοσίτσα και Τσαμαδού, όπου είχαν στηθεί οδοφράγματα, σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια με νεαρούς να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών μέσα από το κτίριο του Πολυτεχνείου. Οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, αλλά και με ρίψεις νερού με ειδικό όχημα, επί της οδού Πατησίων προς την πλευρά του Πολυτεχνείου. 

 

 

Η ένταση ξεκίνησε λίγο μετά τις 19.00 και ενώ η μεγάλη πορεία βρισκόταν μπροστά από την Αμερικανική Πρεσβεία. 

 

 

Τότε, περίπου 150 αντιεξουσιαστές που είχαν ολοκληρώσει την πορεία τους και υποχωρούσαν προς την Λ. Αλεξάνδρας, ήρθαν σε σύγκρουση με αστυνομικούς στη συμβολή της με την οδό Πανόρμου και στη συνέχεια μεταξύ του κτιρίου της ΓΑΔΑ και της στάσης ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων, όπου οι ταραξίες επιτέθηκαν προς τις παραταγμένες αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες, ξύλα και φωτοβολίδες, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν οι διμοιρίες, να τους απωθήσουν και να προχωρήσουν σε οχτώ προσαγωγές υπόπτων.

 

 

 

 

Οι ταραξίες απωθήθηκαν από την Λ. Αλεξάνδρας χαμηλά προς τα Εξάρχεια και μετά από νέες συγκρούσεις εκεί με τις διμοιρίες εισήλθαν μέσα στους δρόμους των Εξαρχείων και ενώθηκαν με τους υπόλοιπους ταραχοποιούς.

 

Σύντομα ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις με την Αστυνομία και βροχή μολότοφ εναντίον των διμοιριών τόσο μέσα από τους καταληψίες του ιδρύματος που στο μεταξύ έσπαγαν ό,τι έβρισκαν για να κάνουν πολεμοφόδια όσο και εκτός αυτού, στους γύρω δρόμους και τα στενά των Εξαρχείων.

 

 

 

 

Σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις με βόμβες μολότοφ, πέτρες, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Οι συγκρούσεις έγιναν στην πλαϊνή είσοδο του Πολυτεχνείου, στις οδούς Στουρνάρη, Τοσίτσα, Μπουμπουλίνας, Νοταρά, ενώ κάποιοι αντιεξουσιαστές εισέβαλλαν σε πολυκατοικίες και ανέβηκαν σε ταράτσες, πετώντας αντικείμενα.

 

 

 

 

Οι αστυνομικοί, έπειτα από την αδυναμία τους να κάμψουν την σφοδρότητα των επιθέσεων των κουκουλοφόρων με δακρυγόνα επιστράτευσαν για πρώτη φορά στο Πολυτεχνείο τις δύο θωρακισμένες «αύρες», τον «Αίαντα Ι» και τον «Αίαντα ΙΙ». Πρόκειται για οχήματα που φέρουν κανόνια νερού και η πρώτη έριξε υπό πίεση νερό στους καταληψίες του ΕΜΠ και η δεύτερη κάνοντας το ίδιο από την πλαϊνή πλευρά.

 

 

 

 

Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο και στην περιοχή των Εξαρχείων, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 19 ατόμων, συνολικά, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, προχώρησε η αστυνομία.

 

 

 

 

 Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα έξι άτομα, στα Εξάρχεια. Οι 19 συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

 

 

 

 

Πηγή:zougla.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ