Με μιναρέ το τζαμί στην Αθήνα ζητά ο Ερντογάν από τον Τσίπρα

Μιλώντας στην Αδριανούπολη, ο Ερντογάν είπε πως έθιξε το ζήτημα του τζαμιού στην Αθήνα αντιπαραβάλλοντας το ελληνικό αίτημα για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Αποκαλύψεις σχετικά με την συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

 

 

Μιλώντας μπροστά σε κοινό στην Αδριανούπολη, ο Ερντογάν είπε πως έθιξε το ζήτημα του τζαμιού στην Αθήνα αντιπαραβάλλοντας το ελληνικό αίτημα για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. «Στον κύριο Τσίπρα δήλωσα, ζητάτε από εμάς τη Θεολογική Σχολή της Χαλκης. Ας ανοίξουμε του είπα το τζαμί Φετχιγιέ στην Αθήνα».

 

 

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως πρόκειται να λειτουργήσει τζαμί στην Αθήνα. «Ρώτησα, γιατί δεν έχει μιναρέ το τζαμί που θα ανοίξετε; Εδώ δεν αντέχετε τη λέξη Τούρκος για τη μειονότητα της Θράκης», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν. «Μου είπε πως αντιδρά η αντιπολιτευση και εγώ του απάντησα πώς η εκκλησιά έχει καμπαναριό έτσι και το τζαμί πρέπει να έχει μιναρέ» συνέχισε ο Τούρκος Πρόεδρος.

.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ