Με Πετρούνια στην Ντόχα, αλλά...

Για την Ντόχα θα αναχωρήσει αύριο (19/10) η Εθνική ομάδα της ενόργανης γυμναστικής, η οποία θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί εκεί, από τις 25 Οκτωβρίου έως και τις 3 Νοεμβρίου. Στην αποστολή μετέχει και ο Λευτέρης Πετρούνιας, ωστόσο δεν είναι ακόμη σίγουρη η συμμετοχή του. 

 

Ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής των κρίκων είχε ανακοινώσει πριν λίγες ημέρες από τον προσωπικό λογαριασμό του στα social media, πως θα χάσει αυτή την διοργάνωση, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ώστε να απαλλαγεί οριστικά από το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί κι έτσι να είναι πανέτοιμος ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Όμως, τις αμέσως επόμενες ημέρες μετείχε στις προπονήσεις και τώρα μαζί με τον προπονητή του, Δημήτρη Ράφτη, και τον γιατρό, αποφάσισαν να ταξιδέψει στην Ντόχα και στην τελευταία προπόνηση που θα γίνει εκεί την παραμονή της έναρξης του αγώνα να αποφασιστεί αν τελικά θα αγωνιστεί και αν θα προσπαθήσει να υπεραπιστεί τον τίτλο του.

 

Άλλωστε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, η οριστική επιλογή των πέντε αθλητών και πέντε αθλητριών που θα αγωνιστούν, γίνεται μία ημέρα πριν από την έναρξη των αγωνισμάτων κάθε κατηγορίας και στην αποστολή μετέχει ο Νίκος Κρανίτης, ο οποίος θα πάρει την θέση του Πετρούνια, αν τελικά ο 28χρονος πρωταθλητής δεν τα καταφέρει. 

 

Την αποστολή συνθέτουν 12 αθλητές, και συγκεκριμένα την Εθνική ανδρών οι Νίκος Ηλιόπουλος, Νίκος Κρανίτης, Βλάσης Μάρας, Λευτέρης Πετρούνιας, Αντώνης Τανταλίδης, Γιώργος Χατζηευσταθίου και την Εθνική γυναικών οι Αργυρώ Αφράτη, Εβελίνα Μάγια, Βασιλική Μιλλούση, Ευαγγελία Μονοκρούσου, Ιωάννα Ξουλόγη, Βάλια Πλυτά.

 
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι τρεις νικήτριες χώρες στο ομαδικό, σε άνδρες και γυναίκες, θα πάρουν απευθείας την Ολυμπιακή πρόκριση, ενώ στόχος των Ελλήνων θα είναι να μπουν στο «top 24» της ομαδικής κατάταξης, ώστε να αποκτήσουν το δικαίωμα να αγωνιστούν με πλήρεις ομάδες και στο αντίστοιχο Παγκόσμιο του 2019 στην Στουτγκάρδη, όπου θα δοθούν τα περισσότερα Ολυμπιακά εισιτήρια. Αντίθετα, οι χώρες που θα μείνουν τώρα εκτός 24άδας θα μπορούν να στείλουν μόνο τρεις αθλητές και τρεις αθλήτριες στο επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Στη διοργάνωση του Κατάρ, ο προκριματικός ομαδικός αγώνας θα διεξαχθεί για πρώτη φορά με σύστημα «5-4-3» (5 αθλητές ανά ομάδα, 4 από αυτούς αγωνίζονται σε κάθε όργανο, οι 3 καλύτερες βαθμολογίες λαμβάνονται υπόψη).

 
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή 509 αθλητές και αθλήτριες (265 άνδρες, 244 γυναίκες) από 78 χώρες, θα είναι το πρώτο που θα διεξαχθεί στη Μέση Ανατολή, στα 115 χρόνια ύπαρξης του θεσμού. Ωστόσο, το στάδιο Aspire Dome φιλοξενεί Παγκόσμια Κύπελλα της FIG κάθε χρόνο από το 2008 και μετά, με αρκετές ελληνικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων δύο του Λευτέρη Πετρούνια (χρυσό το 2016, χάλκινο το 2009), δύο του Λευτέρη Κοσμίδη (χρυσό το 2008, ασημένιο το 2009) και ένα της Βασιλικής Μιλλούση (χάλκινο στη δοκό το 2009).

 

πηγή: www.cnn.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ