Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο Μινσκ η ελληνική αποστολή

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε ύστερα από την απόφαση του ΣΕΓΑΣ να ακυρώσει την συμμετοχή της ελληνικής αποστολής για τους Ευρωπαϊκούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μινσκ υπήρξε παρέμβαση της Πολιτείας που έδωσε λύση στο πρόβλημα.

 

 

Κατόπιν πρωτοβουλίας του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Ρήγα, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να διαθέσει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, προκειμένου οι Έλληνες αθλητές/τριες και οι προπονητές τους να μεταβούν στη Λευκορωσία και να συμμετάσχουν κανονικά στη διοργάνωση.

 

 

Στο παρασκήνιο όμως και πριν την παρέμβαση του πρωθυπουργού οι σχέσεις του ΣΕΓΑΣ και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής βρέθηκαν στο... κόκκινο.

 

 

Να σημειωθεί πως οι αποστολές από άλλες αθλητικές ομοσπονδίες θα ταξιδέψουν κανονικά. Επίσης ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος έχει την ιδιότητα του Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής για το Μινσκ 2019.

 

 

Καμία συνεργασία ΣΕΓΑΣ - ΕΟΕ

 

 

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός πως στο Μινσκ θα βρεθούν 4.000 αθλητές και 2.000 συνοδοί και παράγοντες από όλη την Ευρώπη. Η μοναδική απούσα θα ήταν η ελληνική αποστολή που απαρτίζεται από αθλητές και αθλήτριες που πολύ δύσκολα θα έχουν την ευκαιρία να πιάσουν όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Με άλλα λόγια θα έχαναν μία καλή ευκαιρία για διεθνή συμμετοχή. Από τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΕ και του προέδρου του ΣΕΓΑΣ αντιλαμβάνεται κανείς πως μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπήρξε καμία συνεργασία, ενώ ο ΣΕΓΑΣ είναι διπλά εκτεθειμένος καθώς είναι και η μόνη αθλητική ομοσπονδία που «δε μπόρεσε να βρει εισιτήρια».

 

 

Αιχμές Παναγόπουλου κατά ΕΟΕ

 

 

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος με δηλώσεις του για το θέμα άφησε αιχμές για τους χειρισμούς της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής:  «Ο ΣΕΓΑΣ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρει τα απαραίτητα εισιτήρια και να μεταβεί στο Μίνσκ αλλά οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες. Η μη συμμετοχή της ομάδας μη εύρεσης εισιτηρίων είναι ένα γεγονός. Σε κάθε περίπτωση ο φορέας μιας αποστολής οφείλει να έχει τη βασική ευθύνη και ο φορέας αυτός δεν είναι ο ΣΕΓΑΣ».

 

 

Καπράλος: «Χαμένοι είναι οι αθλητές»

 

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος εκτίμησε πως η απόφαση αυτή θα είχε σίγουρα αρνητικές επιπτώσεις για την Ελλάδα, ειδικά στις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές: «Με μεγάλη λύπη μου πληροφορήθηκα την απόφαση του ΣΕΓΑΣ να μην υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση στους αγώνες στίβου του Μινσκ, επειδή δεν βρέθηκαν τα αεροπορικά εισιτήρια. Από όλη αυτή την υπόθεση, οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που δεν θα βιώσουν την εμπειρία της συμμετοχής σε μεγάλους αγώνες. Μάλιστα για ορισμένους που ενδεχομένως δεν θα καταφέρουν να πιάσουν το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή θα ήταν η σπουδαία ευκαιρία να ζήσουν τον παλμό μίας μεγάλης διοργάνωσης. Είναι κρίμα που αφαίρεσαν αυτή τη δυνατότητα από τους αθλητές του στίβου, ειδικά σε μία ιστορική στιγμή, καθώς θα μετείχαν για πρώτη φορά στην εφαρμογή της νέας μορφής των αγώνων του στίβου, του DNA, σε μεγάλους αγώνες. Σε αυτούς τους αγώνες που θα πάρουν μέρος 4000 αθλητές από τις 50 χώρες της Ευρώπης».

 

 

Την αποστολή του στίβου αποτελούν 15 αθλητές. Ανάμεσα τους και ο Αντώνης Μέρλος του Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου.

 

 

100μ. A : Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελ.Βενιζέλος)

 

Μήκος Γ : Έφη Κολοκυθά (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας)

 

Ακοντισμός Γ : Σοφία Υφαντίδου (ΟΚΑ Βικέλας Β.)

 

100μ. Γ : Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης)

 

4Χ400μ. μικτή: Αντώνης Αλεξανδρίδης (ΟΣΦΠ), Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ), Δέσποινα Μουρτά (Ολυμπιάδα Πάτρας), Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας)

 

110μ. εμπ. : Κώστας Δουβαλίδης (ΑΟ Ηφαιστία)

 

Ύψος Α : Αντώνης Μέρλος (Ποσειδών Λουτρακίου)

 

100μ. εμπ. : Κλειώ Σάντα (ΓΣ Αστέρας Αιγάλεω)

 

800μ.Α-600μ.Γ-400μ.Α-200μ.Γ: Χρήστος Κοτίτσας (ΓΣ Κηφισιάς), Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς), Κώστας Νάκος (ΓΣ Τρικάλων), Γρηγορία Κεραμιδά (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακ.)

 

 

 

 

ethnos.gr