Με την υπογραφή των 154 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπερψηφίστηκε το 4ο Μνημόνιο

Ναι σε όλα, είπαν με μια φωνή στα νέα μέτρα, στην ενεχυρίαση της δημόσιας περιουσία και οι 154 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

 

 

 

Συγκεκριμένα, συνολικά 298 βουλευτές ψήφισαν, 154 υπερψήφισαν ενώ 144 καταψήφισαν. Με λίγα λόγια, σύσσωμη η αντιπολίτευση είπε όχι σε ένα ακόμη μνημονιακό νομοσχέδιο, την ώρα που η κυβέρνηση έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στην αύξηση του ΕΝΦΙΑ, την μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των συντάξεων. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι σε κανένα από τα επτά άρθρα που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση!

 

Λίγο νωρίτερα Αλαλούμ επικράτησε με την ηλεκτρονική ψηφοφορία στη Βουλή. Είκοσι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν… κατάφεραν να ψηφίσουν στην ονομαστική όλα τα άρθρα με αποτέλεσμα το προεδρείο να τους καλέσει ώστε να ξαναψηφίσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες το μπάχαλο οφείλεται είτε σε πρόβλημα του συστήματος, το οποίο δεν έβγαλε όλα τα άρθρα στην οθόνη, είτε επειδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν μόνο τα τέσσερα πρώτα άρθρα και… ξέχασαν τα υπόλοιπα. Σε κάθε περίπτωση, η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε αργότερα χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.

 

liberal.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ