Mega-λες ιστορίες Καπουτζίδη-Ουγγαρέζου για το bullying

Ένα τραγούδι για το bullying του νεαρού ράπερ Γιώργου Θωμόπουλου, που ξεχώρισε στο «Ελλάδα, έχεις ταλέντο», λειτούργησε ως αφορμή για να έρθει στο φως μια κόντρα από το παρελθόν, που δεν γνωρίζαμε, ανάμεσα στον Γιώργο Καπουτζίδη και τον Δημήτρη Ουγγαρέζο.

 

Επιβραβεύοντας τον συμμετέχοντα στο show του Σκάι, ο ηθοποιός και κριτής στην εκπομπή τοποθετήθηκε σε ό,τι αφορά στο φαινόμενο του εκφοβισμού, ενώ αναφέρθηκε και στη δική του εμπειρία. «Είμαι φορτισμένος, γιατί θεωρώ ότι είναι μια μάστιγα αυτή της κοινωνίας. Έχουν γίνει δολοφονίες και τις βαφτίζουμε αυτοκτονίες. Έχουν γίνει αυτοκτονίες και τις κρύβουμε, και λέμε ότι κάπου γλίστρησε. Λοιπόν, εγώ είμαι ένα παιδί διαφορετικό, που, ωστόσο, δεν είχα υποστεί bullying. Είχα μια πολύ δυνατή προσωπικότητα και δεν μπόρεσε να μου ασκήσει κάποιος bullying» είπε, μεταξύ άλλων, και συνέστησε στους γονείς των παιδιών που ασκούν bullying να ακούσουν το κομμάτι του ράπερ.

 

Παρατηρήσεις και επιπλήξεις

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Γιώργου Καπουτζίδη χθες, στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος τη χαρακτήρισε «θεατράλε», σημειώνοντας ότι την εποχή που ήταν και οι δύο στο Mega, και ο Γιώργος είχε δύναμη λόγω των επιτυχιών του, μοίραζε παρατηρήσεις και επιπλήξεις. Ανέφερε, μάλιστα, συγκεκριμένο περιστατικό όπου ο Δημήτρης είχε φιλοξενήσει στην εκπομπή «Ougachallenge» τον Γιώργο Γεωργίου και ο Καπουτζίδης, ο οποίος είχε κάποιο πρόβλημα με τον τελευταίο, έστειλε μηνύματα σε στελέχη του σταθμού για να μην παίξει η συνέντευξη.

 

«Όταν κάποιου εξαρτάται η θέση του από ένα τηλεφώνημα, γιατί χρησιμοποιείς εσύ αυτή τη δύναμη; Κινδυνεύσαμε εγώ και άλλοι άνθρωποι. Ζήτησε να μου γίνει παρατήρηση και να μην παίξει αυτό το πράγμα στον αέρα. Δεν δέχτηκα λογοκρισία από τον διευθυντή μου και δέχτηκα από τον Γιώργο Καπουτζίδη». Ηχηρή ήταν η απάντηση του κριτή στο «Ελλάδα, έχεις ταλέντο», που ακολούθησε, μέσω Instagram. «Σήμερα το πρωί, ο κύριος Ουγγαρέζος πήρε ξανά την αναμενόμενη θέση του για το συμβάν και ανέφερε μια ιστορία από το παρελθόν. Ακούστε την και από μένα, λοιπόν: Το 2015, την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Bullying, ο κύριος Ουγγαρέζος είχε καλεσμένο στην εκπομπή του τον κύριο Γεωργίου. Του έστειλα αμέσως μήνυμα και του είπα ότι επέλεξε πολύ λάθος ημερομηνία. Ο κύριος Γεωργίου έχει συνδέσει το όνομά του με πρωτοφανείς ομοφοβικές επιθέσεις και σχόλια στην τηλεόραση. Δεν θα έπρεπε να ήταν καλεσμένος εκείνη την ημέρα, και το επεσήμανα και στον ίδιο τον κύριο Ουγγαρέζο και στην υπεύθυνη εκπομπής και στον υπεύθυνο προγράμματος. Θυμάμαι ότι είχα πει συγκεκριμένα: “Ας βρίσκατε μια άλλη ημερομηνία”», έγραψε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Καπουτζίδης.

 

Συμπλήρωσε, δε, ότι έναν χρόνο μετά, πάλι στο πρωινό του Mega, η δημοσιογράφος Τίνα Μεσσαροπούλου, άφηνε, με κάθε ευκαιρία, ομοφοβικούς υπαινιγμούς και σχόλια. «Αντέδρασα και σε αυτό» συνέχισε ο ηθοποιός στην ανάρτησή του.

 

«Εξήγησα στον διευθυντή μας ότι είναι ντροπή να ακούγονται στον αέρα απόψεις που σε οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα θα απαγορεύονταν. Η κυρία Μεσσαροπούλου το πληροφορήθηκε, ίσως να της έγινε και σύσταση, και νομίζει ακόμα και σήμερα ότι ζήτησα να την απολύσουν. Όπως και ο κύριος Ουγγαρέζος φοβήθηκε ότι θα του κόψουν την εκπομπή. Ωστόσο, ούτε η εκπομπή του κόπηκε ούτε η κυρία Μεσσαροπούλου έχασε τη δουλειά της. Γιατί το ζητούμενο ποτέ δεν ήταν αυτό. Το ζητούμενο ήταν να αντιδράσει κάποιος! Το ζητούμενο είναι να αντιδρούμε. Στο πρώτο ομοφοβικό ή ρατσιστικό σχόλιο που ακούμε, όποιο κι αν είναι το εργασιακό ή το κοινωνικό μας περιβάλλον. Στο σχολείο, στην τράπεζα, στην τηλεόραση, στην παρέα, παντού, αντιδράστε. Αντιδράστε απέναντι στον ίδιο τον άνθρωπο που το εκφράζει, απευθυνθείτε σε κάποιον ανώτερο για να τον συνετίσει, πάντως κάντε κάτι»!

 

Πηγή: espressonews.gr