Μέσα σε δέκα χρόνια ξόδεψε 16 εκατ. σε αγορές ρούχων

Η Ζαμίρα Χατζίγεβα, σύζυγος του πρώην διοικητή της τράπεζας του Αζερμπαϊτζαν, ζούσε την ‘μεγάλη ζωή’ για πάνω από μία δεκαετία, ξοδεύοντας 16 εκατ. λίρες στα Harrod’s, 11,5 εκατ. για ένα υπερπολυτελές διαμέρισμα κοντά στο πολυκατάστημα και μερικά ακόμα εκατομμύρια για την απόκτηση δικού της γήπεδου γκολφ στο Μπερσάιρ.

 

Η 55χρονη Ζαμίρα κλήθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Εγκλημάτων να αποδείξει πως ζούσε τόσα χρόνια και εκείνη και ο άντρας της στην ακριβή γειτονιά του Νάιτσμπρίτζ και να παραδώσει αναλυτικό πόθεν έσχες που να δικαιολογεί τα έξοδά τους.

 

Ο νέος νόμος κατά της διαφθοράς έχει βάλει στο στόχαστρο τους ξένους διπλωμάτες που θεωρούνται ύποπτοι για ξέπλυμα χρήματος στην Μεγάλη Βρετανία.

 

Σύμφωνα με τις αρχές, υπάρχουν δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος τα οποία έχουν επενδυθεί σε ακίνητα αλλά δύσκολα μπορεί να εξακριβωθεί η προέλευσή τους, ελλείψει στοιχείων.

 

Ο σύζυγος της Ζαμίρα, Τζαχανγκίρ Χατζίγεβ, καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκισης το 2016, ως συνεργός σε μεγάλη υπόθεση απάτης και υπεξαίρεσης δεκάδων εκατομμυρίων λιρών.

 

Η δικαστική ποινή συνοδεύτηκε και από χρηματικό ποσό 39 εκατομμυρίων, τα οποία έπρεπε να επιστρέψει ο Τζαχανγκίρ.

 

Ο δικηγόρος τους δηλώνει πως «Το ζευγάρι δέχεται μία τεράστια αδικία» ενώ και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες που τους βαραίνουν, με τον σύζυγο να ζητά από το δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων να επανεξετάσει την υπόθεσή του.

 

 

 

Πηγή: skai.gr