Μια μαθήτρια από την Κόρινθο κέρδισε το βραβείο Αίσωπος 2018

Μια μικρή μαθήτρια της Ε’ Τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, η Μαρία Ζωνίτσα, είναι η νικήτρια του διαγωνισμού Βραβεία Αίσωπος 2018 που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 17ης Γιορτής Παραμυθιού.

 

 

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στην Παιδική Σκηνή Ατλαντίς (Λεωφ. Βουλιαγμένης 245, Δάφνη, Αθήνα) στις 12:00 θα γίνει η 17η Γιορτή Παραμυθιού που θα παρουσιάσει η αγαπημένη των παιδιών κα Κάρμεν Ρουγγέρη.

 

Στη γιορτή θα απονεμηθούν τα Βραβεία Αίσωπος 2018 στα 10 παιδιά που διακρίθηκαν για το παραμύθι που έγραψαν. Μετά την Απονομή των Βραβείων θα ακολουθήσει αφήγηση & δραματοποίηση του παραμυθιών που διακρίθηκαν, σε σκηνοθεσία της κας Κάρμεν Ρουγγέρη.

 

 

Έτσι η Μαρία Ζωνίτσα, θα έχει τη χαρά να δει το παραμύθι της να ζωντανεύει στη σκηνή.

 

 

Η Μαριλένα Καββαδά θα πει για το διαγωνισμό:

 

 

«20.000 παιδιά από 250 σχολεία έγραψαν παραμύθια με τις αφορμές που δώσαμε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, η Κάρμεν Ρουγγέρη κι εγώ. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επιλέξουμε αυτό που θα γινόταν θεατρική παράσταση από την Κάρμεν Ρουγγέρη και θα «κερδίσει» τον διαγωνισμό. Το «κερδίσει» ανάμεσα σε εισαγωγικά γιατί για μένα νικητές είναι όλα τα παιδιά που πήραν μέρος, ακόμα κι αυτά που έγραψαν ιστορίες και δεν τόλμησαν να τις στείλουν ή τις κράτησαν για τις διαβάσουν μοναχά σε όσους αγαπούν κι άλλα που απλά τις έπλασαν στο μυαλό τους και δεν πήραν ποτέ χαρτί και μολύβι για να τις αποτυπώσουν στο χαρτί».

 

 

 

 

Πηγή: sfedona.gr