Miss Universe 2018: Οι «βλάχες», η transgender και η Ιωάννα Μπέλλα

Ο διαγωνισμός της Miss Universe μετράει 66 χρόνια και ο φετινός είναι τελείως διαφορετικός από τους προηγούμενους. Αυτές τις μέρες στην μακρινή Ταϊλάνδη χτυπά η καρδιά της παγκόσμιας ομορφιάς και στην πασαρέλα «ρίχνονται» κορίτσια που έχουν δεχτεί μπούλινγκ, μια transgender και η δική μας η Ιωάννα Μπέλλα η οποία αποδεδειγμένα έχει κάνει πλαστικές επεμβάσεις και έχει αλλοιώσει τη φυσική της ομορφιά. 

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Αυτό που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ξένων μέσων ενημέρωσης είναι η Miss Αμερική η οποία χλεύασε την Miss Βιετνάμ και την Miss Καμπότζη επειδή τα αγγλικά τους είναι κατά τη γνώμη της κάτω του μετρίου. Μάλιστα η Αμερικανίδα καλλονή που ακούει στο όνομα Sarah Rose Summers αναγκάστηκε να απολογηθεί για τη συμπεριφορά της.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Sarah Rose Summers σχολιάζει για την υποψήφια από το Βιετνάμ, H' Hen Nie

 

 

Συγκεκριμένα στο ένα βίντεο, η Αμερικανίδα Sarah Rose Summers σχολιάζει για την υποψήφια από το Βιετνάμ, H' Hen Nie: «Είναι τόσο χαριτωμένη και προσποιείται πως μιλάει τόσο καλά αγγλικά. Μετά της κάνεις μια ερώτηση αφού έχει προηγηθεί μια ολόκληρη συζήτηση μαζί της και...», λέει η Summers και μετά παίρνει ένα μπερδεμένο βλέμμα, μιμούμενη την Nie. 

 

Στο άλλο βίντεο η Summers αναφέρεται στην Miss Καμπότζη λέγοντας «είναι εδώ και δεν μιλάει καθόλου αγγλικά και ούτε ένας άλλος άνθρωπος δε μιλάει τη γλώσσα της. Μπορείτε να το φανταστείτε»;  

 

 

Τα σχόλια της Summers προκάλεσαν έντονες αρνητικές αντιδράσεις στα social media. Η Miss HΠΑ κατηγορείται για ξενοφοβία. Επίσης της υπενθυμίζεται πως συμμετέχει σε ένα διαγωνισμό σε μία χώρα και μία ήπειρο όπου τα αγγλικά δεν είναι η κύρια γλώσσα. Η Summers αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη. 

 

«Ο διαγωνισμός Miss Universe είναι μια ευκαιρία για γυναίκες από όλον τον κόσμο να γνωρίσουν η μία την κουλτούρα, τις εμπειρίες και τις απόψεις της άλλης» δηλώνει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Σε μια στιγμή που πρόθεση μου ήταν να δείξω το θαυμασμό μου για το θάρρος που έχουν κάποιες από τις άλλες υποψήφιες είπα κάτι που τώρα συνειδητοποιώ πως μπορεί να εκληφθεί ως έλλειψη σεβασμού. Ζητώ συγγνώμη. Η ζωή μου, οι φιλίες μου και η καριέρα μου περιστρέφονται γύρω από το να είμαι αλληλέγγυα στους άλλους και να συμπάσχω μαζί τος. Δεν θα είχα ποτέ πρόθεση να πληγώσω τον άλλο».

 

Η πρώτη συμμετοχή transgender στα 66 χρόνια του διαγωνισμού

 

Το άλλο περιστατικό διαγωνιζόμενης είναι η συμμετοχή της Miss Ισπανία η οποία είναι η πρώτη tsansgender που μετέχει σε διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς. Η Άντζελα Πόνσε με τη συμμετοχής της θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. 

 

Έκθεση του Λευκού Οίκου αναφέρει ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να προωθήσει αλλαγές στο νόμο που θα ορίζει το φύλο με βιολογικά χαρακτηριστικά κατά τη γέννηση, ενώ προσπαθεί να εμποδίσει τους τρανσέξουαλ να εκτίσουν τη στρατιωτική θητεία.

 

«Πάντα λέω: το να έχω κόλπο δεν με μεταμόρφωσε σε γυναίκα. Είμαι γυναίκα, ήδη πριν από τη γέννηση, επειδή η ταυτότητά μου είναι εδώ», είπε χαρακτηριστικά η Πόνσε απευθυνόμενη στον Τραμπ και δείχνοντας το μυαλό της. 

 

Η 27χρονη καλλονή γράφει ιστορία στους διαγωνισμούς ομορφιάς στην Ισπανία, καθώς είναι η πρώτη τρανσέξουαλ που θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

 

Η ίδια μάλιστα είπε: «Ποιος δεν έχει υποφέρει από προκαταλήψεις; Ποιος δεν έχει δεχτεί μπούλινγκ; Η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις. Για να καταλάβεις τι σημαίνει αυτός ο τίτλος για τη ζωή μου. Εκπλήρωσα ένα όνειρο που πάντα είχα. Το μόνο που χρειαζόμουν ήταν να κάνω κάθε εμπόδιο που εμφανιζόταν στο δρόμο μου, μία ευκαιρία για να εξελιχθώ. Μια φωνή υπέρ του σεβασμού της ποικιλομορφίας όχι μόνον εντός της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο». 

 

Η Πόνσε γεννήθηκε αγόρι αλλά όπως έχει δηλώσει η ίδια από τα 3 της χρόνια κατάλαβε ότι είναι κορίτσι.

 

Στον διαγωνισμό για Miss Universe επιτρέπεται από το 2012 να μετέχουν τρανσέξουαλ υποψήφιες, μετά από προσφυγή της Καναδέζας Γιένα Ταλάτσκοβα, που είχε αποκλειστεί από τα καλλιστεία στη χώρα της.

 

Πάντως εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Ισπανίδα υποψήφια φιγουράρει ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στα γραφεία στοιχημάτων.

 

Η Ιωάννα Μπέλλα και οι πλαστικές επεμβάσεις

 

Από την άλλη έχουμε και τη δική μας την Ιωάννα Μπέλλα η οποία μπορεί να μην έχει προκαλέσει χαμό στα ξένα ΜΜΕ έχει κάνει όμως τον ντόρο της στα εγχώρια. Η Σταρ Ελλάς πάντως που διαγωνίζεται αύριο στον τελικό φαίνεται πως άλλαξε αρκετά για τον διαγωνισμό, καθώς μίκρυνε τα χείλη της και κάλυψε εντελώς το τατουάζ που είχε στα πόδια της. 

 

Τα... στοιχήματα, πάντως, δεν είναι υπέρ της Ελληνίδας καλλονής, καθώς δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πιθανότητες, για να μπει στην τελική 20άδα. Θα καταφέρει, άραγε, να διαψεύσει τα προγνωστικά; 

 

Πηγή: protothema