Μπαράζ επιθέσεων από αναρχικούς για τον Γιαγτζόγλου - 'Εντονος εκνευρισμός Τόσκα με τους αστυνομικούς

Για τέταρτο 24ωρο η χώρα βρίσκεται σε κλοιό καταδρομικών επιθέσεων από αναρχικούς – κουκουλοφόρους με αφορμή την μη μεταγωγή του Ντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές της Λάρισας στον Κορυδαλλό.
Χθες βράδυ οι γνωστοί άγνωστοι επιτέθηκαν πάλι με βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα στα Εξάρχεια.

 

Στη γύρω περιοχή έφτασαν πρόσθετες διμοιρίες των ΜΑΤ, υπό τον φόβο νέων επεισοδίων. Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, αλλά η αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία προσαγωγή.
Μια ακόμη «εμφάνιση» των αναρχικών είχαμε και έξω από το σπίτι του γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχη Φυτράκη, στο Παλαιό Φάληρο. Εκεί πέταξαν τρικάκια και άνοιξαν πανό με συνθήματα για τον Ντίνο Γιαγτζόγλου.

 

 

Λίγη ώρα αργότερα, σε ανακοίνωσή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέφεραν:

 

«Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε πριν λίγα λεπτά έξω από το σπίτι του Φυτράκη σε ένδειξη αλληλεγγύης στο σύντροφο απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου.
Οι σύντροφοι/ισσες αυτή τη στιγμή είναι περικυκλωμένοι από μπάτσους και θα προσαχθούν στη ΓΑΔΑ.
Οι υπεύθυνοι για την ζωή του συντρόφου έχουν ονόματα και διευθύνσεις.
ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
ΝΤΙΝΟ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!».

 

Και τα επεισόδια δεν σταματούν εδώ. Στο στόχαστρο μπήκαν και τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια. Οκτώ άτομα με κουκούλες, έσπασαν τζαμαρίες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές με βαριοπούλες.
Η καταδρομική αυτή ενέργεια σημειώθηκε στις 14:35 το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου, αλλά έγινε γνωστή μόλις το απόγευμα της Πέμπτης!

 

Αξιοσημείωτο όμως είναι ότι μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν ανενόχλητοι πάντα, και σε καταστήματα της Ερμού, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τσόκας εμφανίστηκε εκνευρισμένος με τα επιτελεία της ΕΛΑΣ. «Κάντε συλλήψεις και προσαγωγές» ήταν οι χθεσινές εντολές του προς τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.
«Οι αστυνομικοί έδειξαν αδράνεια και δεν εφάρμοσαν τις εντολές», δήλωσε σε τηλεφωνική του συνέντευξη στην ΕΡΤ, χθες, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει με σκληρή γλώσσα για τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας, που άσκησαν κριτική σε βάρος του και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή το μπαράζ επιθέσεων των τελευταίων ημερών για τη μεταγωγή Γιαγτζόγλου.

 

Σήμερα το πρωί, μιλώντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ είπε: ότι είναι θυμωμένος και οργισμένος, γιατί υπήρχε σαφές επιχειρησιακό σχέδιο, με λεπτομερείς οδηγίες, το οποίο όμως δεν ακολουθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Απαντώντας στα όσα είπαν οι συνδικαλιστές της αστυνομίας που υποστηρίζουν ότι το νέο σώμα δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει γιατί με το ζόρι θα στελεχωθεί από 40 αστυνομικούς, τόνισε ότι «ας κοιτάξουν τα συνδικαλιστικά τους, ας σταματήσουν να ζητάνε ρουσφέτια και εγώ ο ίδιος αν χρειαστεί θα βρω τους 200 αστυνομικούς που χρειάζονται για να στελεχώσω τη νέα ομάδα».

 

Ενώ αναφερόμενος στον κ. Καμίνη, του συνέστησε να «κάνει τη δουλίτσα του», είπε χαρακτηριστικά ότι δεν θα έστελνε ούτε γράμμα… μαζί του, λόγω της αναποτελεσματικότητας του και δήλωσε ότι καλό θα ήταν ο Δήμαρχος Αθηναίων να κάνει αυτά που οφείλει και να μην ασκεί κριτική για να καλύψει την αναποτελεσματικότητα του.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος δήλωσε σε συνέντευξή του ότι «είναι άδικο να τα ρίχνουμε στους αστυνομικούς. Ο κ. Τόσκας στέλνει το μήνυμα της ανοχής».

Πάντως, αν και με μεγάλη καθυστέρηση, 35 ζευγάρια ένστολων αστυνομικών προστέθηκαν στις υπάρχουσες ομάδες αστυνόμευσης και θα περιπολούν συνεχώς σε δύο βάρδιες, σε συγκεκριμένους τομείς ευθύνης το καθένα, σε πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους και πλατείες.

 

Πηγή:politisonline.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ