«My Own Way»: Πώς τραγουδούσε η Εϊμι στα 17 της (video)

Ενας παραγωγός δημοσίευσε μια σπάνια ηχογράφηση με τη φωνή της Γουάινχαουζ. Ακούστε στο YouTube το πρώτο ακυκλοφόρητο demo μιας σπουδαίας ερμηνεύτριας.

 

 

Μουσικός παραγωγός στο Λονδίνο κυκλοφόρησε demo που είχε ηχογραφήσει η Εϊμι Γουάινχαουζ όταν ήταν μόλις 17 ετών.

 

Οι ανολοκλήρωτες ηχογραφήσεις της καταστράφηκαν από τη δισκογραφική εταιρεία της μετά τον θάνατό της, το 2011, για να αποφευχθεί η δημιουργία μεταθανάτιων κυκλοφοριών. Ωστόσο, ο Τζιλ Τσανγκ, παραγωγός, συνθέτης και μουσικός, αποφάσισε να ανεβάσει το τραγούδι My Own Way στο YouTube.Πρόκειται  για μια δική του σύνθεση, από κοινού με τον Τζέιμς Μακ Μίλαν, ώστε να προσελκύσει τότε το ενδιαφέρον των δισκογραφικών εταιριών προτού η καλλιτέχνις υπογράψει, τελικά, με την Island Records, το 2003.

 

 

«Είχαμε γράψει αρκετά ποπ τραγούδια και είχαμε ηχογραφήσει με διάφορους ανερχόμενους καλλιτέχνες, πολλοί από τους οποίους είχαν ελάχιστο ταλέντο. Ήταν μια εποχή που η ποπ κυρίευε τον κόσμο, υπήρχαν φοβερά κορίτσια και μπάντες στο είδος και έπρεπε να συμμετέχουμε με κάποιο τρόπο. Η Εϊμι ήρθε για να μας δει, άνοιξε το στόμα της και απλά μας τσάκισε όλους», είπε ο Τζιλ. «Μας εξέπληξε αμέσως το ταλέντο της, ήταν μια πραγματική γροθιά. Νιώσαμε δέος», πρόσθεσε.

 

Σχετικά με την απόφασή του να αναρτήσει το τραγούδι στο διαδίκτυο, ο ίδιος σημείωσε, σύμφωνα με τον Guardian: «Το σκεφτόμουν πολύ καιρό. Eπεσε πάλι μπροστά μου την προηγούμενη εβδομάδα και είπα, θα το χαρίσω εκεί έξω, πρέπει να ακουστεί», όπως ανέφερε.

 

Μετά τον θάνατο της Εϊμι, το 2011, η Universal κυκλοφόρησε ένα μεταθανάτιο άλμπουμ με B sides, υπό τον τίτλο Lioness: Hidden Treasures. Το άλμπουμ δεν είχε την επιτυχία που θα ήθελε η δισκογραφική και έτσι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Universal UK, Ντέιβιντ Τζόζεφ, κατέστρεψε τα υπόλοιπα (ημιτελή) demos της Winehouse.

 

«Επρεπε να το κάνω, ήταν θέμα ηθικής. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να στηλιτέψει τα φωνητικά αρχεία της», υπογράμμισε ο Τζόζεφ, το 2015, στον Guardian.

 

Ακούγοντας ξανά το τραγούδι, στο οποίο ήταν ακόμα «άγουρη» ερμηνευτικά, οι αναμνήσεις της εκλιπούσας γίνονται πιο έντονες, όπως και η απουσία της από τη διεθνή μουσική σκηνή.

 

Πηγή:protagon.gr