Μύκονος: Έφοδος εφοριακών σε «μαύρη» βίλα γνωστής επιχειρηματία

Έφοδος ελεγκτών της ΑΑΔΕ σε “μαύρη” βίλα της Μυκόνου για φοροδιαφυγή. Μεγάλη επιχείρηση των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο νησί των Ανέμων βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς τα “λαγωνικά” που από την αρχή της σεζόν “σαρώνουν” το νησί, μετά τα μεγάλα beach bars και καταστήματα έβαλαν στο μάτι και τις πολυτελείς κατοικίες που οι ιδιοκτήτες νοικιάζουν μέσω ιστοσελίδων του εξωτερικού σε πλούσιους παραθεριστές βάζοντας μαύρο χρήμα στην τσέπη. Τελευταίο χτύπημα, έγινε το απόγευμα της Τετάρτης σε βίλα στην περιοχή Χουλάκια που ανήκει σε γνωστή επιχειρηματία του νησιού, η οποία τη διέθετε μέσω σελίδας του εξωτερικού προς ενοικίαση έναντι 600 ευρώ την ημέρα. Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, εντόπισαν τη βίλα, και έκλεισαν μέσω της σελίδας ραντεβού με την ιδιοκτήτρια. Μάλιστα, πληροφορίες λένε ότι η κατοικία, είναι σε δύσβατο σημείο, όπου το κλιμάκιο χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει GPS για να καταφέρει να φθάσει στο ραντεβού. 

 

Οι ελεγκτές, παριστάνοντας το ζευγάρι τουριστών, συνομίλησαν με την γνωστή επιχειρηματία και όταν η συμφωνία έκλεισε στα 600 ευρώ ημερησίως, δήλωσαν την ιδιότητα τους και της ζήτησαν τα απαραίτητα χαρτιά. Η ίδια φέρεται να μην μπορούσε να δικαιολογήσει και έτσι έχει ξεκινήσει έρευνα για τις ενοικιάσεις των τελευταίων τριών μηνών και τις δραστηριότητες της συγκεκριμένης επιχειρηματία προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της φοροδιαφυγής και να επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα. Έγκυρες πληροφορίες λένε ότι μέχρι στιγμής η συγκεκριμένη έχει στο ενεργητικό της 366 παραβάσεις χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος! Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη ενώ οι σαρωτικοί έλεγχοι των κλιμακίων της ΑΑΔΕ στις “μαύρες” βίλες του νησιού των ανέμων θα συνεχιστούν. 

 

 

“Σαρώστε στοχευμένα”

 

Στο σχέδιο δράσης του φετινού καλοκαιριού αλλά και τις προφορικές εντολές πουν έχουν λάβει οι αρμόδιες αρχές, δηλαδή οι ελεγκτές και οι “ράμπο” της Οικονομικής Αστυνομίας που έχουν κάνει απόβαση στο Νησί των Ανέμων, κυριαρχεί η διαταγή “σαρώστε στοχευμένα.” Μάλιστα, οι ελεγκτές ενημερώνονται διαρκώς για τους τρόπους που φοροδιαφεύγουν τους καλοκαιρινούς μήνες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τουριστικό τομέα και δηλώνουν προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν την χαοτική αυτή κατάσταση. 

 

Η φετινή τουριστική σεζόν δείχνει ιδιαίτερα “δυνατή” καθώς εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο αναμένεται να κατακλύσουν τα νησιά με αιχμή του δόρατος την Μύκονο. Με τα δεδομένα αυτά, οι επιτελείς των συναρμόδιων υπουργείων έδωσαν εντολή να συντάξουν νέο επιχειρησιακό πλάνο που θα διαρκέσει για πρώτη φορά μέχρι και τον Οκτώβριο.