Μυθικό ματς στο Αμστερνταμ, η Τότεναμ στον τελικό

Η Τότεναμ βρίσκεται στον μεγάλο τελικό του Champions League, μετά από ένα απίστευτο ματς με τον Άγιαξ σκοράροντας για το 2-3 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων!

 

Ετσι, η Τότενα, βρίσκεται στον μεγάλο τελικό του Champions League εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ την 1η Ιουνίου στο «Μετροπολιτάνο» της Μαδρίτης στον αγγλικό «εμφύλιο».

 

Με τον Λούκας Μόουρα να κάνει χατ-τρικ, οι Λονδρέζοι πήραν επική νίκη-πρόκριση στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ παρότι έχαναν με 2-0! Ο 26χρονος Βραζιλιάνος ακραίος μείωσε στο 55ο λεπτό, ισοφάρισε στο 59ο κι έδωσε τη μεγάλη νίκη-πρόκριση στο έκτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου (90+5')!

 

Ο Άγιαξ προηγήθηκε στο 5' με κεφαλιά του Ντε Λιχτ και στο 35' ο Ζιγιέκ έκανε το 2-0, αλλά η Τότεναμ δεν τα παράτησε. Στο 55' και στο 58' ο Λούκας Μόουρα με δύο γκολ ισοφάρισε και έβαλε φωτιά στο ματς. Και μέχρι το τέλος η Τότεναμ άγγιξε πολλές φορές την ολική ανατροπή! Και τελικά στο 95' η Τότεναμ πάλι με τον Λούκας Μόουρα με σουτ σκόραρε για το 2-3 και πήρε την πρόκριση με τους οπαδούς και τους παίκτες του Άγιαξ... παγωμένους.

 

Με την πρόκριση της Τότεναμ θα έχουμε αγγλικό εμφύλιο στο Champions League καθώς τα «σπιρούνια» θα αντιμετωπίσουν την Λίβερπουλ στη Μαδρίτη. Ενώ φυσικά είναι πιθανό το σενάριο να έχουμε αγγλικό εμφύλιο και στον τελικό του Europa League με Τσέλσι και Αρσεναλ αν περάσουν.

 

Οι ενδεκάδες στο Άγιαξ-Τότεναμ

AΓΙΑΞ: Ονανά, Μαζραουί, Μπλιντ, Ντε Λιχτ, Ταγλιαφίκο, Ντε Γιόνγκ, Ζιγές, Σένε (60' Φέλτμαν), Φαν ντε Μπέεκ, Τάντιτς, Ντόλμπεργκ (67' Σίνγκραβεν).

 

ΤΟΤΕΝΑΜ : Λορίς, Τρίπιερ (81' Λαμέλα), Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόουζ (82' Ντέιβις), Γουανιάμα (46' Γιορέντε), Σισοκό, Έρικσεν, Ντέλε Άλι, Λούκας, Σον.

 

iefimerida.gr