Νανόπουλος: 3 εκ ευρώ «έσπασαν» σε 3 έργα με έκπτωση μόλις 10% – Να επαναληφθεί η διαδικασία!

Να επαναλάβει την διαδικασία προσφορών για αναθέσεις έργων που θα αποκαταστήσουν βλάβες από τον «Ζορμπά» ώστε να προσέλθουν περισσότερες εταιρίες και να επιτευχθούν εκπτώσεις που οδηγούν σε εξοικονόμηση χρημάτων για το Δήμο Κορινθίων καλεί ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Βασίλης Νανόπουλος τον Αλέξανδρο Πνευματικό.

 

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης αμέσως μετά την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής την Μεγάλη Δευτέρα, καταθέτοντας προβληματισμούς για την μικρή έκπτωση, της τάξεως του 10% ,που δόθηκε και έγινε αποδεκτή και εξηγώντας τους λόγους που καταψήφισε τις αναθέσεις αυτές.

 

«Ένα ποσό της τάξεως των 3 εκ. ευρώ διαχωρίστηκε σε 3 μέρη. Σε προηγούμενη συνεδρίαση της οικονομική επιτροπής είχαμε πει να γίνουν αναθέσεις με διαπραγμάτευση και με τρείς προσφορές ώστε οι διαδικασίες να είναι σύντομες και να έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις ως τα τέλη Αυγούστου. Είχα δε επισημάνει, οι εκπτώσεις να μην κυμαίνονται κάτω του μέσου όρου των εκπτώσεων που έχουν δοθεί στο δήμο τα τελευταία 2 χρόνια. Σήμερα προσήλθαν 5 εταιρίες με έκπτωση 10%. Διαφώνησα γιατί τέτοιες εκπτώσεις δεν είναι προς το συμφέρον του δήμου αφενός και αφετέρου επειδή σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχουν δοθεί στον δήμο εκπτώσεις της τάξεως ακόμα και του 60%. Η πλειοψηφία της επιτροπής είπε να γίνουν οι αναθέσεις, εγώ όμως καλώ τον κ.Πνευματικό να επαναλάβει την διαδικασία προσφορών και να φέρει περισσότερες εταιρίες οι οποίες θα δώσουν ρεαλιστικά ποσοστά έκπτωσης της τάξεως του 50% από τις οποίες ο δήμος θα έχει μια διαφορά 1 εκ ευρώ, ποσό από το οποίο μπορεί να επωφεληθεί.»