Νέες αφίξεις! 392 οι μετανάστες στους Αγίους Θεοδώρους

Περισσότεροι από 80 μετανάστες κατεύθασαν σήμερα Τρίτη 13 Νοεμβρίου στις 09:30 το πρωί, με δύο λεωφορεία, στο ξενοδοχείο Ηλιόχαρη, φτάνοντας το συνολικό αριθμό των μεταναστών που στεγάζονται στη συγκεκριμένη επιχείρηση στους 392.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, κανείς δεν γνωρίζει τι εθνικότητας είναι ή περισσότερα στοιχεία για αυτούς τους ανθρώπους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η υποδιοικητής του ΑΤ Λουτρακίου ζήτησε τα στοιχεία τους την ώρα που εισέρχονταν στο ξενοδοχείο και ο υπεύθυνος της ΜΚΟ "ΔΟΜ" αρνήθηκε να της προσκομίσει οποιοδόποτε στοιχείο, επικαλλούμενος το Νόμο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

 

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων, στο loutraki365.gr, ο υπεύθυνος της συγκεκριμένης ΜΚΟ τους είχε τονίσει αρχικά ότι οι μετανάστες δεν θα ξεπεράσουν το όριο ασφάλειας, ήτοι τα 230 άτομα. Στη συνέχεια, βέβαια, οι 230 έγιναν 300 και σήμερα ο αριθμός των ανθρώπων που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο Ηλιόχαρη έφτασε στους 392.

 

Η Αστυνόμευση της περιοχής, παρά τις δεσμεύσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του  Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Κλάπα για αύξηση του δυναμικού του ΑΤ Αγίων Θεοδώρων, παραμένει ελλιπής, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τις Κυριακές το περιπολικό που κάνει περιπολίες σε όλο το χωριό, είναι από την Κόρινθο!

 

Θέμα προκύπτει και με τις Ιατρικές Δομές για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μεταναστών, που ουσιαστικά δεν υπάρχουν, παρά τα όσα είχαν δεσμευτεί αρχικά οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ "ΔΟΜ" που έκαναν λόγο για Μονάδες Υγείας εντός του Ξενοδοχείου.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα της άφιξης των μεταναστών, ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Κλάπα, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο εξωτερικό. Ο κύριος Κλάπας, ανέφερε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη νέα άφιξη των μεταναστών στο Ξενοδοχείο Ηλιόχαρη, κάτι που προκάλεσε την έκρηξη του Γιώργου Γκιώνη, ο οποίος φέρεται να του ζήτησε να παραιτηθεί.