«Νεκρώνει» η εστίαση στην Πάτρα -Κατεβάζουν ρολά 1.000 καταστήματα

Κλειστοί είναι , όλοι οι χώροι εστίασης στην Πάτρα, καθώς οι ιδιοκτήτες τους ζητούν μεταξύ άλλων μονοψήφιο ΦΠΑ, μείωση του μη μισθολογικού κόστους κλπ. Σύνθημα του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας είναι το «κλείνουμε για να μην κλείσουμε».

 

 

Η συμμετοχή στην κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί θα είναι καθολική όπως ανέφερε στο thebest.gr o Σπύρος Στεργίου, Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας ενώ στην πόλη θα παραμείνουν κλειστοί 1.000 χώροι εστίασης. Κλειστά θα παραμείνουν και τα μαγαζιά στο Αίγιο.

 

 

Σοβαρό θέμα, όπως εξήγησε ο κ. Στεργίου είναι το τι θα πράξουν οι αλυσίδες φούρνων που έχουν την δυνατότητα να διαθέτουν και καφέ.

 

 

«Με επιστολή ζητήσαμε από αυτές τις αλυσίδες να διαθέτουν για τη συγκεκριμένη μέρα μόνο ψωμί που είναι καθολικό αγαθό και να μην φτιάχνουν καφέ σε βάρος τόσων ανθρώπων που θα διεκδικήσουν το δίκιο τους κλείνοντας τα μαγαζιά τους. Μέχρι τώρα δεν έχουμε ενημερωθεί για το τι θα πράξουν όμως σε περίπτωση που βρεθούν απέναντί μας θα ακολουθήσει από την πλευρά μας εμπάργκο. Κανείς μας δεν θα αγοράσει για το κατάστημα του ψωμί από φούρνο της Πάτρας» ανέφερε.

 

 

Μάλιστα θα υπάρχουν και ομάδες περιφρούρησης έτσι ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς θα συμβεί στα καταστήματα.

Στην πλατεία Γεωργίου από τις 11:00 έως τις 12:00 έχουν προγραμματιστεί ομιλίες.

 

 

 

 

Το επόμενο βήμα είναι τριήμερο λουκέτο

Σε ανακοίνωση του ο ΣΚΕΑΝΑ αναφέρει:

 

 

«Θα υπάρχει καφές στην πλατεία για όλους. Προτρέπουμε να μην πάρει κανείς καφέ ή οτιδήποτε άλλο από συναφή ανοιχτά καταστήματα. Μετά τις 4:00 και μέχρι την νύχτα, θα βγει η ομάδα περιφρούρησης. Όσοι ελάχιστοι σκεφτούν να μείνουν ανοιχτοί ας σεβαστούν το μεροκάματο των κλειστών, που θα το κλέψουν για μία μέρα, αλλά δεν θα το έχουν αύριο».

 

 

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας και τα μέλη του με το σύνθημα “Κλείνουμε για να μην κλείσουμε” θα προβούν σε Παναχαϊκή κινητοποίηση, την Δευτέρα, 18/3/2019 κλείνοντας για ολόκληρη την ημέρα και την νύχτα τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου, στην Πάτρα.

 

 

Τα μέλη ζητούν μονοψήφιο Φ.Π.Α., μείωση του μη μισθολογικού κόστους και απλοποίηση διαδικασιών, ξεκαθάρισμα του τοπίου με τις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων, αλλαγή νόμου περί 80 Decibel (αυτόφωρο- διασυρμός 10.000€ πρόστιμο) και εξορθολογισμός και επικαιροποίηση των 25 σημείων ελέγχου (πχ. κυτίο παραπόνων, μελέτη επικινδυνότητας, βιβλίο καπνού, πινακίδα απαγόρευσης εισόδου σε ανηλίκους κλπ).

 

 

«Η εστίαση δεν αντέχει άλλα βάρη, ήδη το κόστος μας έχει φτάσει στο 125% των μικτών μας εισπράξεων, κάνοντας την παρανομία στρατηγική επιβίωσης, κι όχι επιλογή μας. Διαμαρτυρόμαστε για να ζήσουμε εμείς και οι επιχειρήσεις μας. Μας οδηγούν σταδιακά σε κατάρρευση γι’ αυτό και επιβάλλεται να αντιδράσουμε» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Πηγή:  iefimerida.gr 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ