Νέο κύμα κακοκαιρίας από σήμερα (17/12) – Ο καιρός τις ημέρες των Χριστουγέννων (video)

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα, σταδιακά από σήμερα, με έντονες βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές, αλλά και κύμα καταιγίδων στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με την ενημέρωση του loutraki365, από την πάντα έγκυρη ομάδα PeloponneseWeather.

 

Σύμφωνα με τα, ως τώρα, δεδομένα, αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμη και στα ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου, για αύριο το απόγευμα (Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018), ενώ σημαντική θα είναι και η πτώση των θερμοκρασιών. Ωστόσο, από την Τετάρτη (19 Δεκεμβρίου 2018), αναμένεται βελτίωση του καιρού, με την πρόβλεψη των επομένων ημερών, από την Παρασκευή (21 Δεκεμβρίου 2018) έως και την Τρίτη (25 Δεκεμβρίου 2018), ανήμερα των Χριστουγέννων, ο καιρός να είναι ήπιος, με σχετικά καλές θερμοκρασίες.

 

Πιο αναλυτικά, η πρόβλεψη ανά ημέρα:

 

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018:
Νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν, βροχοπτώσεις στα δυτικά με κίνηση προς τα ανατολικά. Τα φαινόμενα θα ενταθούν μέχρι το βράδυ και πιθανόν να εκδηλωθούν καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και νότια της χώρας.

 

Πέρασμα καταιγίδων θα σημειωθεί στην Πελοπόννησο από τις βραδινές ώρες μέχρι τις πρώτες νυχτερινές με ανατολική κίνηση.

Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από την νύχτα στα βόρεια και τα κεντρικά ορεινά της χώρας. Ο άνεμος θα πνέει αρχικά, βορειοδυτικός, με γρήγορη αλλαγή όμως, θα μεταστραφεί από νότια διεύθυνση με εντάσεις 5 με 6 μποφόρ, στις παραθαλάσσιες περιοχές.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς στα βόρεια, από 9 έως 17 στα κεντρικά και έως 18 στα νότια της χώρας.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018:
Κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχοπτώσεις και έντονες καταιγίδες σε όλα σχεδόν, τα ανατολικά ηπειρωτικά και στη συνέχεια στο ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου τα φαινόμενα θα είναι έντονα κυρίως, από το μεσημέρι και μετά.

 

Στη βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι περισσότερο χειμερινός, με βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα για χιονοπτώσεις ακόμη και σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης, με χαμηλό υψόμετρο.

 

Από το απόγευμα αναμένεται νέα επιδείνωση από τη Θεσσαλία με κίνηση νότια, η οποία θα δώσει βροχές στα πεδινά και, καθώς θα πέφτει η θερμοκρασία, θα δώσει χιονοπτώσεις στα ορεινά της Στερεάς της Εύβοιας και της βόρειας Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα είναι αρχικά από νότιες διευθύνσεις, αλλά από το απόγευμα θα επικρατήσουν ισχυροί βοριάδες, στα ανατολικά και το Αιγαίο.

 

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση 5 βαθμών, σε σύγκριση με τις τιμές της Δευτέρας.

 

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018:
Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός από την Κρήτη, όπου θα εκδηλώνονται τοπικές βροχοπτώσεις, μέχρι το μεσημέρι.

 

Ο άνεμος αρχικά, από βόρεια διεύθυνση, τοπικά ισχυρός, με γρήγορη εξασθένηση όμως, εντός της ημέρας. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018:
Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά θα είναι αυξημένες.

 

Σύμφωνα με τα σημερινά (17 Δεκεμβρίου 2018) δεδομένα, ο καιρός από την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 έως και Ανήμερα των Χριστουγέννων (Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2018) αναμένεται να είναι ήπιος.

Δείτε στο video της ομάδας PeloponneseWeather την εξέλιξη του καιρού λεπτό προς λεπτό (στη βάση μπορείτε να βλέπετε την ημερομηνία και την ώρα, που αφορά στην πρόβλεψη):

 

 

Newsroomloutraki365

με πληροφορίες από την ομάδα PeloponneseWeather