Νέος κίνδυνος για την ΚΑΕ Ολυμπιακός, δεν κατέθεσε την εγγυητική στην ΕΕΑ

Σε ακρόαση καλεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού  την ΚΑΕ Ολυμπιακός που κινδυνεύει να τιμωρηθεί από βαρύ πρόστιμο (φτάνει ως τις 300.000 ευρώ) ή ακόμη και με ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα!

 

Η ΕΕΑ έχει βάλει στο… στόχαστρο την ομάδα των «ερυθρόλευκων» για παραβίαση του άρθρου 78 του νόμου 27/25/1999. Σύμφωνα με αυτό... «Οι Α.Α.Ε.και τα Τ.Α.Α. οφείλουν να υποβάλουν, το αργότερο δεκαπέντε (15) ημέρες πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου στο οικείο Ελεγκτικό Συμβούλιο, τον προϋπολογισμό εσόδων και εξόδων της νέας αγωνιστικής περιόδου ισοσκελισμένο». Το πρόβλημα σύμφωνα με πληροφορίες αφορά τον προϋπολογισμό που έχει κατατεθεί, από το ύψος του οποίου εξαρτάται και η εγγυητική που κάθε ομάδα πρέπει να καταθέτει.

 

 

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού λοιπόν, ζήτησε από τον Ολυμπιακό να καταθέσει συμπληρωματική εγγυητική επιστολή, το ύψος της οποίας δεν είναι μεγάλο αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Με βάση τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει το ύψος της εγγυητικής που έπρεπε να κατατεθεί φτάνει τις 200.000 ευρώ.

 

 

Η προθεσμία ήταν μέχρι σήμερα και παρήλθε χωρίς η ΚΑΕ Ολυμπιακός να προσκομίσει την συμπληρωματική εγγυητική.

 

 

Έτσι, τώρα τον καλεί σε ακρόαση για να του επιβάλει τις προβλεπόμενες ποινές, που θα είναι εξαιρετικά βαρύ πρόστιμο (μπορεί να φτάσει τις 300.000 ευρώ), ακόμη και ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα. 

 

 

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες στους Πειραιώτες είχε επιβληθεί πρόστιμο από την Ευρωλίγκα για τον ίδιο λόγο, για το αντίστοιχο Financial Fair Play. Είναι φανερό λοιπόν, ότι κάτι έχει συμβεί. Το πρόστιμο που είχε επιβληθεί ήταν της τάξης των 70.000 ευρώ, ποσό εξαιρετικά μεγάλο από τη στιγμή που πρόκειται για κλειστό κλαμπ ομάδων.

 

sdna.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ