Νίκολας Νεγρεπόντε: Θα ζούμε μέχρι τα 150 στο μέλλον

«Στο μέλλον θα ζούμε μέχρι τα 150», δήλωσε από τη Μαδρίτη όπου πραγματοποιείται συνέδριο με θέμα τις τεχνολογικές καινοτομίες ο διακεκριμένος ιδρυτής του MIT Media Lab, Νίκολας Νεγρεπόντε.

 

 

Ο Ελληνοαμερικανός ερευνητής, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «El Pais», ανέφερε ότι ο ψηφιακός κόσμος είναι ήδη ενσωματωμένος στη ζωή μας κι ότι η βιοτεχνολογία θα είναι «ένα από τα επόμενα μεγάλα πράγματα», όταν ρωτήθηκε ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός στην ανθρωπότητα και συμπλήρωσε: «Θα έχουμε γενετικά τροποποιημένους ανθρώπους και θα διορθώσουμε τα λάθη της φύσης. Θα είναι ένα πολύ διαφορετικό μέλλον. Θα δούμε ρομπότ με αίσθημα του χιούμορ και θα είναι καταπληκτικό». 

 

 

Αναφορικά με το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων στο μέλλον, ο επιστήμονας σημείωσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα παιδιά σας και τα εγγόνια μου θα ζουν μέχρι τα 150. Και θα μπορέσουμε να κάνουμε τα άτομα με αναπηρίες να περπατήσουν ξανά και στο απώτερο μέλλον να εξαλείψουμε σπάνιες ασθένειες». 

 

 

Ποια είναι, όμως, η γνώμη του για το τεχνητό φαγητό, που δεν προέρχεται από ζώα; «Η δημιουργία κρέατος που δεν προέρχεται από αγελάδες είναι ένα θαυμάσιο έργο», τονίζει συμπληρώνοντας πως οι άνθρωποι θα μπορούν να αναπαράξουν τα βόεια κύτταρα χωρίς να κάνουν κακό στα ζώα και χωρίς να απελευθερώνεται το διοξείδιο του άνθρακα εξοικονομώντας παράλληλα σημαντικές ποσότητες νερού. 

 

 

«Πρέπει να βρούμε τον τρόπο παραγωγής ενέργειας, όχι απαραίτητα από ανανεώσιμες πηγές όπως ο άνεμος ή ο ήλιος, αλλά μέσω της πυρηνικής σύντηξης. Σε 50 χρόνια θα έχουμε έναν καλύτερο κόσμο χάρη σε αυτήν», δήλωσε σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

 

cnn.gr